Dünya eşitliğini savunan etkinlikten özel jetleriyle döndüler, eleştiri oklarına hedef oldular

Pandemi koşullarının halen devam ettiği dünyada koronavirüs salgınında tüm ülkelerin aşıya erişebilmesi için farkındalık yaratmayı amaçlayan; aralarında Billie Eilish, Jennifer Lopez ve Stevie Wonder gibi starların da katıldığı herkesin eşit olduğu fikrini savunan Global Citizen etkinliğine katılan Meghan Markle ve Prens Harry’nin evlerine özel jet ile dönmesi dünya basınında olay yarattı.

DÜNYA 28.09.2021, 17:51 28.09.2021, 18:07
Dünya eşitliğini savunan etkinlikten özel jetleriyle döndüler, eleştiri oklarına hedef oldular

‘Gezegeni korumak’, ‘Yoksulluğa söz vermek’, ‘Eşitliği sağlamak’ fikirlerini savunan Global Citizen etkinliğine katılan İngiliz kraliyet ailesinin olay çifti Meghan Markle ve Prens Harry, eve özel jetleriyle dönünce büyük bir tartışmanın odağında kaldılar.

Söyledikleriyle, yaptıkları farklı

Etkinlikte de sahneye çıkarak G7 ve AB ülkelerine koronavirüs aşısı ulaştırma çağrısı yapan çift, evlerinin olduğu Santa Barbara’ya gitmek için özel jet tercih ederek savundukları misyona tamamen ters bir davranış sergilemeleri sosyal medyada çok konuşuldu.

Archie ve Lili adında 2 çocuğu bulunan 37 yaşındaki Prens Harry ile 40 yaşındaki Meghan Markle New York’ta geçtiğimiz hafta sonu tüm dünya ülkelerine eşit aşı dağılımı ve iklim değişikliğine dikkat çekmeye çalışan etkinlik sonrasında yaptıkları bu savurganca hareket nedeniyle ‘ikiyüzlü’ olarak suçlandılar.

 Hem iklim değişikliği dediler, hem çevreyi kirlettiler

Havaalanında, uçağa binmeden kısa bir süre önce kendilerini yolcu eden arkadaşlarıyla objektiflere takılan kraliyet çiftinin çok mutlu olduğu gözlerden kaçmadı. Ancak bu fotoğraflara sosyal medya kullanıcıları tarafından özellikle twitter’da çok eleştirel yorumlar yapıldı.

Hatta bir sosyal medya kullanıcısının “Meghan ve Harry yine aynı şeyi yapıyor. İklim değişikliğine dikkat çeken etkinlikten özel jetleriyle ayrılıyorlar” diyerek milyonların sesi oldu. Başka bir kişi ise ‘Özel jete binmek karbon ayak izini azaltmayı sağlamaz, kendi önerilerinize kendiniz uyun” deyip çifti ‘ikiyüzlü’ olmakla suçladı.

Bilindiği gibi, yayınlanan çevre raporuna göre, özel jetler diğer ticari uçakların aksine havaya 10 kat daha fazla karbon salınımı yaparak çevre kirliliğine neden oluyor.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği ünlü çift, daha önce de 2019’da düzenlenen bir çevre etkinliğinin ardından özel jetlerini kullanmıştı ve yine çok eleştirilmişti.  

Yorumlar (0)