DSÖ'den 'mutasyona uğramış koronavirüs' hakkında korkutan açıklama!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa ülkelerini yeni tür koronavirüsün yayılmasını engellemek için önlemlerini sıkılaştırmaya davet etti. DSÖ, mutasyona uğramış virüsün İngiltere dışında Avustralya, Danimarka ve Hollanda'da görüldüğünü duyurdu.

DÜNYA 20.12.2020, 18:45
DSÖ'den 'mutasyona uğramış koronavirüs' hakkında korkutan açıklama!

İlk etapta İngiltere'de tespit edilen ve eskisine versiyonuna kıyasla daha hızlı bulaştığı belirtilen yeni tür koronavirüse karşı Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı açıklaması geldi.

DSÖ, Avrupa ülkelerini yeni tür koronavirüsün yayılmasını engellemek için önlemlerini sıkılaştırmaya davet etti. DSÖ'nün Avrupa Bölgesel Ofisi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, yeni tür koronavirüsün an itibarıyla İngiltere dışında Avustralya, Hollanda ve Danimarka'da görüldüğüne işaret edildi. 

DSÖ'den bir sözcünün gerçekleştiği açıklamada, "Bulaşın yoğun ve yaygın olduğu Avrupa'da, ülkeler kontrol ve engelleme önlemlerini iki kat yükseltmeli." ifadelerini kullandı. 

DSÖ'nün açıklamasına göre, Avustralya'da 1, Hollanda'da 1, Danimarka'da 9 vaka olmak üzere, toplam 11 vakanın görüldüğü belirtildi.

Başkent Londra ve İngiltere'nin güneydoğusunda son günlerde tespit edilen yeni koronavirüs vakalarının, mutasyona uğramış yeni bir koronavirüs türünden kaynaklandığının duyurulmasının ardından, ilk olarak Hollanda, İngiltere'den uçuşları bu sabah itibarıyla yasaklamıştı. 

Bir diğer Avrupa ülkesi Belçika'nın da bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere İngiltere’den uçuşları yasakladığı duyuruldu. Belçika Başbakanı Alexander De Croo, uçuş yasağın minimum 24 saat geçerli olacağını açıkladı.

Avusturya, Fransa, Almanya ve İtalya ise uçuş yasağını an itibarıyla değerlendiriyor. 

Sağlık Bakanı Matt Hancock tarafından bugün gerçekleştirilen açıklamada, İngiliz hükümetinin, ülkenin güneydoğu bölgesinde uygulamaya konulan sıkı tecrit uygulamalarını mutasyon geçirmiş yeni türün kontrol dışına çıkmış olması sebebiyle yürürlüğe koyduğunu kaydetti.

Başbakan Boris Johnson, söz konusu yeni tür koronavirüsün, mutasyona uğramamış versiyonuna nazaran yüzde 70 daha bulaşıcı olduğunu duyurmuştu.

Yorumlar (0)