Donald Trump, eşinin memleketinde ateşe verildi!

ABD Başkanı Trump'ın maketi, eşi Melania Trump'ın memleketi Slovenya'da ateşe verildi.

DÜNYA 09.01.2020, 19:00 09.01.2020, 19:03
Donald Trump, eşinin memleketinde ateşe verildi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın 7 metre yükseklikte devasa ahşap maketi, geçtiğimiz yıl First Lady Melania Trump'ın memleketi Slovenya'da bulunan Moravce isimli bir beldede ateşe verildi. Heykel, geçtiğimiz yıl Tomaz Schlegl tarafından ABD'nin Özgürlük Heykeli'nden esinlenmiş şekilde yapılmıştı.

"Halk sanatsal projelere karşı"

Moravce Belediye Başkanı Milan Balazic, heykelin Aralık ayında Selo köyünden kendi beldelerine getirildiğini söyledi ve "Polis, heykeli ateşe verenleri bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Heykelin kundaklanması, halkın sanatsal projelere karşı olduğunun bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

Selo'da da yakılmaya çalışılmıştı

ABD Başkanı'nın ikonik kıyafeti olan mavi takım elbise ve kırmızı kıravat kombini giyinik halde yapılan heykelde Trump'ın yumruğu havada gözüküyor. Heykel, Selo köyündeyken de yakılmak istenilmişti ve bu sebepten dolayı Moravce'ye taşınmıştı.

"Heykelin de popülistler gibi iki yüzü var"

Heykelin mimarı Schlegl, heykeli yaptığı zaman verdiği bir demeçte "Bütün popülistler gibi bu heykelin de iki yüzü var. Biri insancıl ve hoşgörülü, diğeri ise vampir" şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar (1)
Emin sabuncu 4 yıl önce
Maketi yansa ne olur adam dünyayı yakıyor.