"Doğmamış çocukların en güçlü dostuyum"

Washington'da düzenlenen kürtaj karşıtı eyleme katılan ABD Başkanı Donald Trump, "Doğmamış çocukların Beyaz Saray’da daha önce bu kadar güçlü bir savunucusu olmamıştı." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 24.01.2020, 23:43
"Doğmamış çocukların en güçlü dostuyum"

ABD Başkanı Trump, 1974 yılından beri her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen kürtaj karşıtı "Yaşam Hakkı İçin Yürüyüş" (March for Life) eylemine katılan ilk başkan oldu.

Geçen seneki eyleme Beyaz Saray’dan yapılan uydu bağlantısıyla katılan Trump, bu yıl söz konusu eyleme doğrudan katılarak bir ilke imza attı.

Kürtaja destek veren Demokratları eleştiren Trump, doğmamış çocukların haklarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

"Her çocuk Tanrı’nın kutsal ve değerli bir armağanıdır"

Trump, "Her çocuk Tanrı’nın kutsal ve değerli bir armağanıdır. Doğmamış çocukların Beyaz Saray’da daha önce bu kadar güçlü bir savunucusu olmamıştı.” dedi.

Demokratların kürtaja destek veren politikalarını eleştirdi

ABD'deki muhafazakar ve özellikle Evanjelik çevrelerin 2020 başkanlık seçimlerinde de desteğini almak isteyen Trump, konuşmasında ağırlık olarak Demokratların kürtaja destek veren politikalarına yüklendi.

Kürtaj, 1973 yılında yasal hale geldi

ABD Yüksek Mahkemesi, 1973 yılında içtihada "Roe v. Wade" olarak geçen ve ülke genelinde kürtajı yasal hale getiren bir karar vermişti. 

Bu karar sonrası kürtaj karşıtları, 1974 yılından itibaren "Yaşam Hakkı İçin Yürüyüş" adı altında eylemler düzenlemeye başlamıştı.

Yorumlar (0)