Danimarka: Personellerinizi çıkarmayın maaşları devlet ödeyecek

Danimarka hükümeti, koronavirüsün yayılmasını engellemek için sert önlemlerle mücadele eden özel şirketlerin personel çıkarmama kararı almaları halinde maaşların yüzde 75'ine yardım edileceğini duyurdu.

DÜNYA 15.03.2020, 15:56
Danimarka: Personellerinizi çıkarmayın maaşları devlet ödeyecek

Danimarka'da 9 Haziran'a kadar sürecek olan üç aylık dönemde yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele eden şirketlerin personel kesintisine gitmemesi halinde devlet, çalışanların maaşlarının ayda en fazla 23.000 Danimarka Kronu (3.418 dolar) olmak üzere yüzde 75'ini ödemeyi teklif ederken, şirketler kalan yüzde 25'lik kısmı ödeyecek.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, bugün bir basın toplantısında, “Faaliyetlerde büyük bir düşüş varsa ve üretim durdurulursa, çalışanların eve gönderilme ihtiyacını anlıyoruz. Ancak şirketlerden personellerin kovulmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Söz konusu maaş yardımı teklifi, hükümet tarafından şirketlerin ve çalışanların koronavirüsün yayılmasını engellemek için alınan sert önlemlerin etkisini azaltmasına yardımcı olmak için hazırlanan çeşitli ekonomik yardım paketlerinden sadece biri. Diğer tedbirler arasında sınırların kapatılması, okulların ve üniversitelerin tatil edilmesi ve kritik görevleri tüm kamu sektörü işçilerinin eve gönderilmesi yer alıyor.

Yorumlar (0)