Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaç için doktorlar endişeli!

Hindistan'da doktorlar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi kapsamında kullanımı tavsiye edilen yüksek dozda "hidroksiklorokin" ilacının sağlık sorunlarına sebep olabileceğini belirtiyor.

DÜNYA 10.04.2020, 11:59
Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaç için doktorlar endişeli!

Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi (ICMR), Covid-19 enfeksiyonu için hidroksiklorokinin önleyici tedavi olarak kullanılmasını sağlık çalışanlarına ve yüksek risk grubundaki hastalara önerdi. Doktorlarsa ritim bozukluğu ve kalp hastalığına neden olacağı gerekçesiyle ilacı kullanmaktan ve hastalara reçete etmekten kaçınıyor. 

Dr. Harjit Sing Batti, yan etkileri bilinen hidroksiklorokinin Covid-19 tedavisinde henüz kanıtlanmış bir etkisinin olmadığını ifade etti. 

Büyük tedirginlik söz konusu

Söz konusu ilacın bilhassa kalp rahatsızlığı olan kişilerde farklı rahatsızlıklara yol açabileceğini ifade eden Batti kendisinin ilacı almayacağını kaydederek, çok sayıda doktorun hidroksiklorokin kullanımı konusunda büyük tedirginlik taşıdığını belirtti.

Tüm Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsünden (AIIMS) isminin açıklanmasını istemeyen bir doktor da bölümündeki bir meslektaşının ilacı kullandıktan sonra iki gün boyunca göğüs ağrısı çektiğini belirtti. 

Hindistan'da Covid-19 enfekte vaka sayısı 6 bin 771'e çıkarken, salgın sebebiyle 228 kişi hayatını kaybetti. 

Yorumlar (0)