Çin hükümeti, çiftçilerin elindeki hayvanları satın alacak!

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ortaya çıkmasının ardından tepki çeken vahşi hayvan ticaretine yeni kurallar getirmek isteyen Çin, çiftçilerin ellerinde bulunan hayvanları satın almak istiyor. Çiftçilere gerçekleştirilecek yardımlar ile onları besi hayvancılığına veya çay ekimine teşvik etmek hedefleniyor.

DÜNYA 19.05.2020, 11:28
Çin hükümeti, çiftçilerin elindeki hayvanları satın alacak!

Çin'de yeni tip koronavirüsün (Covid-19) vahşi hayvan pazarlarından yayıldığının değerlendirilmesi nedeniyle bu alanda alınan önlemler artırılıyor.

Yasa dışı ticareti engellemek isteyen Çinli yetkililer, bu defa vahşi ve egzotik hayvan yetiştirmeyi bırakmaları için çiftçilere para teklif etmeyi planlıyor.

Her ne kadar yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından vahşi hayvan eti tüketimine yasak getirilse de yetiştiriciliğin sürmesi sebebiyle böyle bir karar verildiği ifade ediliyor.

Vahşi hayvan yetiştiren çiftçilerin başka bir yol bulmasına katkı sağlamak için devlet, tüm hayvanları satın almayı amaçlıyor.

İlk olarak yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ortaya çıktığı Hubey eyaletine komşu olan ve vahşi hayvan yetiştiriciliği ile tanınan iki bölgede uygulamanın nasıl yapılacağına ilişkin detaylar duyuruldu. 

Devlet, Hunan'da bir kilo kobra veya çıngıraklı yılan karşılığında 120 yuan (yaklaşık 115 lira), bambo faresi karşılığında ise 75 yuan (yaklaşık 72 lira) ödeme yapacak. 

SARS (akut solunum yetmezliği sendromu) salgını esnasında virüsü insanlara bulaştırdığı değerlendirilen misk kedisi karşılığında 600 yuan (yaklaşık 580 lira) ödeme yapacak. 

Jiangxi bölgesinde de 2 bin 300'den fazla vahşi hayvan yetiştiricisine destek verilecek. Yetiştiricilerin sahip oldukları hayvanların değerinin 1.6 milyar yuan olduğu kaydediliyor. 

Çiftçilere, diğer besi hayvanlarını yetiştirmeleri, çay veya tıbbi amaçlı bitkileri ekmeleri konusunda teşvik sağlanacak.

Yorumlar (0)