Çin'den İran'a 20 bin kit daha!

Çin, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadeleye destek için İran'a gönderdiği 5 bin kite ilaveten, 20 bin "Covid-19 tespit kiti" daha gönderdi.

DÜNYA 28.02.2020, 09:57
Çin'den İran'a 20 bin kit daha!

Çin'in Tahran Büyükelçisi Chang Hua, Twitter hesabından Farsça paylaşımda bulunarak, "Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü (Hua Chunying) Çin'den ilk sevkiyatın İran'a ulaştığını duyurdu. Daha fazla yardım gönderilecek." ifadelerini kullandı.

Çin'in Tahran Büyükelçisi Chang Hua, mesajını "Güçlü ol İran" ifadeleriyle bitirdi. İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası bulunmuyorken, İran'ın başkenti Tahran'ın simgelerinden Azadi Kulesi'ne "Güçlü ol Vuhan" yazısı yansıtılmış ve iki ülkenin bayrakları da Azadi Kulesi'ne yansıtılarak İran'ın Çin'in yanında olduğu mesajı verilmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, dün yaptığı açıklamada, Çin'den İran'a 20 bin "Covid-19 tespit kiti"nin yola çıktığını açıklamıştı.

Çin'in Tahran Büyükelçisi Chang Hua, hafta başında İran'a 250 bin koruyucu maske ve 5 bin tespit kiti bağışladıklarını bildirmişti.

Çin'in Vuhan kentinden yayıldı

12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19), dünya genelinde 80 binden fazla kişiye bulaştı. Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2700'ü geçti.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün İran genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısının 26'ya, vaka sayısının da 245'e yükseldiğini ilan etmişti.

İran'da koronavirüs hızla yayılırken Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, Tahran Milletvekili Mahmud Sadıki, Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur ve son olarak Cumhurbaşkanı Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Masume İbtikar'a Covid-19 teşhisi konulmuştu.

Yorumlar (0)