Cebinden çıkarıp kulak çubuğuyla karşılaştırdı!

Daha önceki yardım tekliflerine hakaret gözüyle bakan İran'a Trump'tan bir teklif daha geldi. Trump, "İran talep ederse koronavirüs ile mücadele için yardım edebiliriz." dedi. Trump ayrıca ABD'nin yeterli tanı kiti üretemediği eleştirilerine de ilginç bir yöntemle cevap verdi.

DÜNYA 20.04.2020, 07:24
Cebinden çıkarıp kulak çubuğuyla karşılaştırdı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İran'a talep etmesi durumunda Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınıyla mücadelede yardım edebileceğini bildirdi.

Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgınıyla mücadelede ''istikrarlı'' bir ilerleme kaydetmeye devam ettiklerini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, küçük işletmelere ve kırsal hastanelere yardım içeren 450 milyar dolara yakın yardım paketi üzerinde Demokratlarla görüşmeye devam ettiklerini kaydederek, ''Anlaşmaya yakınız.'' diye konuştu.

Kit eleştirisi

Test kitlerinin yeterli olmadığı konusunda sıkça eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump, toplantı sırasında cebinden çıkardığı bir test kitini kulak temizleme çubuğu ile karşılaştırdı ve kitin üretiminin suni solunum cihazlarına göre çok daha basit olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump ayrıca ayda 20 milyondan fazla kit üretimi için daha önce devreye soktuğu ''Savunma Üretimi Yasası''nı kullanmaya hazırlandığını dile getirdi.

İran'a yardım

Salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İran'a yardım etmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna ise ABD Başkanı Donald Trump, İran'ı kızdıracak şu açıklamayı yaptı:

''İran'a yardıma ihtiyaç duyarsa ve talep ederse yardım etmek isterim. Salgın onları çok kötü vurdu ama bildirdikleri rakamlar açıkçası doğru değil. Yardıma ya da suni solunum cihazlarına ihtiyaç duyarlarsa ki biz de binlerce var ve üretiliyor, tabii ki yardım etmek isteriz.'' cevabını verdi.

New York Valisi'nin açıklamalarını dinletti

ABD Başkanı Donald Trump, birkaç gün önce sözlü tartıştığı New York Valisi Andrew Cuomo'nun son basın toplantısının federal hükümetten ve kendisinden övgüyle bahsettiği bölümleri Beyaz Saray'daki açıklamaları sırasında gösterdi.

 

New York Valisi Andrew Cuomo'nun ''federal hükümetin harekete geçtiği ve olağanüstü çaba gösterildiği'' yönündeki ifadelerine özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan ABD Başkanı Donald Trump, basın toplantısının görüntülerinin bir kısmının medyada kullanılmamasından yakınarak, iyi olduğunu düşündüğü kısmın gösterilmediğini ifade etti.

Bunun üzerine görüntünün devamı bir süre sonra tekrar izletildi. 

Teksas, Montana, Colorado gibi eyaletlerde koronavirüs salgını çerçevesinde alınan tedbirlerin kaldırılması için insanların sokağa çıkarak protesto düzenlemesinin sorulması üzerine ABD Başkanı Donald Trump, ''herkesin protesto hakkı olduğu'' ve ''bazı eyaletlerin kısıtlamalarda ileri gittiği'' yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)