Carlos Ghosn aylar önce planlamış!

Nissan Motor eski Başkanı Carlos Ghosn'un Japonya'dan kaçışının aylar öncesinden ayrıntılı olarak planlandığı ileri sürüldü.

DÜNYA 07.01.2020, 09:39 07.01.2020, 11:33
Carlos Ghosn aylar önce planlamış!

Finansal usulsüzlük iddiaları sebebiyle ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan firar ederek Lübnan'a giden Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'un Japonya'dan sürpriz kaçışına dair yeni iddialar ortaya atıldı.

Japon kamu yayıncısı NHK'nin, Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı habere göre, Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'un kaçışı aylar önce başlanarak ayrıntılı olarak planlandı.

Kaçış için farklı milletlerden 10-15 kişilik bir ekip oluşturulduğu kaydedilirken, söz konusu ekibin Japonya'ya yapılan 20'den fazla seyahatte en az 10 havalimanını ziyaret ederek firar için en uygun olan tesisi aradığı belirtildi.

Kaçış timinden bir üyenin, Kansai Uluslararası Havalimanı'nın VIP terminalinin tenha olması sebebiyle bu havalimanının kullanılması yönünde görüş bildirdiği ileri sürülürken, Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'un taşındığı iddia edilen müzik aleti kutusunun da, özellikle x-ray cihazlarına sığmayacak kadar büyük olmasının tercih edildiği vurgulandı.

Eşiyle görüşmesine dahi izin verilmeyen Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'un, yargılamanın yıllar sürebileceğine kanaat getirdikten sonra, planın uygulanmasına ilişkin nihai kararını verdiğinin altı çizildi.

Lübnan'da bulunan Nissan Motor eski Başkanı Carlos Ghosn'un avukatı ise Carlos Ghosn'un Çarşamba günü saat yerel saatle 15.00'te düzenleyeceği basın toplantısında hakkındaki iddiaları cevaplayacağını ifade etti.

Nissan'dan ilk açıklama geldi

Japon otomotiv devi Nissan, Carlos Ghosn'un firar etmesinin ardından yaşanan gelişmelere ilişkin ilk kez açıklamada bulundu.

Açıklamada, Ghosn'un yönetici olarak hizmet etmeye uygun olmadığının tespit edildiği ve ayrıntılı bir iç soruşturmanın ardından tüm görevlerine son verildiği anımsatılarak, "Şirket, görevi kötüye kullanmasından doğan zararlardan Ghosn'u sorumlu tutmak için uygun yasal prosedürleri sürdürmeye devam edecek." ifadeleri kullanıldı. 

Yorumlar (0)