Buça katliamından yeni detaylar! Yüzde 85’i bu şekilde öldürülmüş

Ukrayna’nın Buça kentinde Rus güçleri tarafından gerçekleştirilen işkence ve ölümlerle ilgili yeni detaylar paylaşılmaya devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan Buça Belediye Başkanı Anatoliy Fedoruk, kentte tespit edilen cansız bedenlerin yüzde 85’inde mermi yarası gözlemlendiğini ifade etti. 

DÜNYA 15.04.2022, 11:05 15.04.2022, 17:31
Buça katliamından yeni detaylar! Yüzde 85’i bu şekilde öldürülmüş

Rus askerlerinin kısa süre önce Ukrayna’nın Buça kentinde sivillere yönelik olarak gerçekleştirdiği işkence ve ölümler dünya basınında uzun süre gündem olurken, Rusya’ya yönelik tepkiler de artmıştı. Kentte yaşanan insani dram ile ilgili Buça Belediye Başkanı Anatoliy Fedoruk’tan dikkat çeken bir açıklama geldi. 

“Ölen vatandaşlarımızı inceledik ve yüzde 85’inde mermi izi gözlemledik”

Kentte çok sayıda can kaybı olduğunu ve cesetlerin gömülmeye devam ettiğini belirten Fedoruk, Buça’da tespit ettikleri cansız bedenlerin çoğunda mermi yarası olduğunu açıkladı. Bu durumun da Rus askerlerinin niyetini açık bir şekilde gözler önüne serdiğini vurgulayan Fedoruk, “Ölen vatandaşlarımızı inceledik ve yüzde 85’inde mermi izi gözlemledik. Bu durum da sivillere yönelik kasıtlı bir girişim olduğunu bize belgeliyor” ifadelerini kullandı.   

Buça’da tespit edilen toplu mezarda çalışmalar devam ediyor

Kentteki son durum ile ilgili yeni bilgiler paylaşan Belediye Başkanı, Kutsal Havari Andrew Kilisesi’nin olduğu bölgede tespit edilen toplu mezarda çalışmaların sürdüğünü ve cesetleri topraktan çıkarma çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanacağını dile getirdi. Başkent Kiev’e kuzeybatı kesiminde yer alan Buça kentinde Rus güçlerinin sivillere yönelik katliamları sosyal medyada kısa sürede yayılmış ve büyük tepki çekmişti. 

Rusya, katliam iddialarını kabul etmiyor

Dünya basınında geniş yer bulan ve özellikle Batı dünyası tarafından ağır eleştirilere maruz kalan Rusya ise ortaya çıkan bu görüntüleri reddetmeye devam ediyor. Bölgedeki görüntülerin birer montaj ürünü olduğunu vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, cesetlerin sokaklara bilerek yerleştirildiğini ve algı operasyonu ile karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. 



“Tamamen montajlanmış olan bu görüntüler Ukrayna ve Batı tarafından servis edildi”

Buça’daki katliamı ‘sahte bir kurgu’ olarak tanımlayan Lavrov, “Tamamen montajlanmış olan bu görüntüler Ukrayna ve Batı tarafından servis edildi. Sosyal medyada hızlı bir şekilde yaymak istediler. Ukrayna’daki kriz ortamı ile ilgili spekülatif girişimler devam ediyor. Batı tarafından bu çalışmalar yürütülüyor. Biz bunu bir provokasyon olarak tanımlıyoruz ve bize yöneltilen tüm suçlamaları net bir şekilde reddediyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)