Bu dükkanın içine girilemiyor!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Croydon ilçesinde "içine girilemeyen bir dükkan" açan ünlü sokak sanatçısı Banksy, dükkaı açmasının nedenini açıkladı.

DÜNYA 02.10.2019, 19:44 02.10.2019, 21:11
Bu dükkanın içine girilemiyor!

Croydon ilçesinde açtığı dükkanı Instagram hesabından duyuran esrarengiz grafiti sanatçısı Banksy, fotoğrafa "Bugün bir dükkan açtım. Ama dükkanın kapıları açılmayacak" notunu düştü.

Dükkanın içindeki nesnelere iki hafta boyunca camın arkasından bakılacak, ürünler ise internet üzerinden satışa sunulacak.

Neden böyle bir karar alındı?

Gizemli sanatçı, bu dükkanı ve internet sitesini "bir kartpostal şirketinin adını kullanarak ürün satmasını engellemek için açmak zorunda kaldığını" belirtti.

Banksy, Gross Domestic Product (Gayrisafi Yurtiçi Hasıla) ismini verdiği dükkanı açarak ticari markasını "söz konusu kartpostal şirketinden koruyabileceği" yönünde yasal tavsiye üzerine bu kararı aldığını söyledi.

Hangi ürünler satılıyor?

Banksy, "Sanırım mahkemeye gelerek ifade vermeyeceğimi düşündükleri için böyle bir şey deniyorlar" dedi. Satışa çıkarılan ürünler arasında göçmenlerin kullandığı ve Akdeniz sahillerine vuran can yeleklerinden yapılan paspaslar da bulunuyor.

Satışa çıkarılan bu paspaslar Yunanistan'daki göçmen kamplarında tutulan kadınlar tarafından elle dikilmiş! Bir diğer obje de bebeklere saymayı öğretmek için göçmenleri bir kamyona yerleştirdikleri bir oyuncak.

Satışlardan gelecek para, göçmenler için harcanacak

Satışlardan gelecek paranın Akdeniz'de göçmenleri kurtarmak için bir gemi alımına harcanacağını belirten Banksy, "Telif hakkına dair tutumum değişmedi. Herkesi eğlence, akademik araştırma veya aktivizm için eserlerimi kopyalamaya, ödünç almaya, çalmaya ve üzerlerinde değişiklik yapmaya davet ediyorum. Sadece birilerinin adımı münhasır bir şekilde kullanmasının önüne geçmek istiyorum." dedi.

Yorumlar (0)