BM Genel Kurulu girişindeki LGBT renkleri Erdoğan'ı kızdırdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak için gittiği New York'taki Türkevi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. LGBT dayatmasına vurgu yapan Erdoğan, BM Genel Kurulu'nun giriş kısmında bulunan basamakların bazı yerlerinde LGBT'yi temsil eden renklerin yer almasını eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an liderlerden bir tanesi LGBT'ci bir diğer lider ise LGBT'ye karşı. Bu şekilde bir durum var. Ne yapılmak isteniyor?" dedi.

DÜNYA 22.09.2023, 10:03
BM Genel Kurulu girişindeki LGBT renkleri Erdoğan'ı kızdırdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak için gittiği New York'ta ziyaretlerinin ardından gündemdeki konulara ilişkin değerlendirme yapmak üzere gazetecilerle bir araya geldi.

Erdoğan, LGBT renklerine dikkat çekti

New York’taki temaslarını tamamladıklarını ve son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nun giriş kısmında yer alan basamaklar ile ilgili dikkat çeken bir çıkış yaptı.

‘‘Ne yapmak istiyorlar’’

Basamakların LGBT'yi temsil eden renkler ile boyandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beni en fazla rahatsız eden konulardan biri herhalde sizin de dikkatinizi çekmiştir. BM Genel Kurulu'nun girişinde bulunan basamaklar ile diğer bazı alanlarda LGBT renklerinin olduğunu gördük. Bunun ile ne yapılmak istendiği önemli. Şu an liderlerden bir tanesi LGBT'ci bir diğer lider ise LGBT'ye karşı, bu şekilde bir durum var. Ne yapmak istiyorlar? Şahsen ben Genel Sekreter ile fırsat bulup bu konu hakkında konuşmak isterdim. Şu an dünyada ne kadar LGBT'ci var? Bu basamaklarda LGBT’cilerin ne kadar hakkı varsa, LGBT'ye karşı olanların da o denli hakkı var. Çünkü bu konu insani bir mesele ve bu durumdan rahatsız olan kişilerin olduğunu da bilmek gerek" ifadelerini kullandı.

"Samimi ve verimli görüşmeler yaptık"

Açıklamasına devam eden ve New York ziyareti boyunca birçok görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kapsamda SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Gürcistan Başbakanı Sayın Garibaşvili, NATO Genel Sekreteri Sayın Stoltenberg, Cezayir Cumhurbaşkanı Sayın Tebbun, İtalya Başbakanı Sayın Meloni, Polonya Cumhurbaşkanı Sayın Duda, İsrail Başbakanı Sayın Netanyahu, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Sayın Ramaphosa, Yunanistan Başbakanı Sayın Miçotakis ve Malezya Başbakanı Sayın Enver İbrahim ile son derece samimi ve verimli görüşmelerimiz oldu. Söz konusu görüşmelerde hem ülkemizdeki yatırım imkanlarını hem de ticari iş birlikleri ile gündemimizdeki diğer konuları ele aldık" şeklinde konuştu.

"Karabağ operasyonunun Paşinyan’la ilgisi yok"

Azerbaycan'ın ayrılıkçı Ermeni güçlerine karşı Karabağ'da başlattığı anti-terör operasyonu için de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘‘Bu bir anlamda Karabağ'daki çapulcu Ermeni takımı ile alakalı bir durumdur. Malum, onların da kendilerine göre cumhurbaşkanlığı seçimi yapma girişimi ciddi şekilde hem Azerbaycan'ı hem de Paşinyan'ı rahatsız etti. Çünkü Azerbaycan söz konusu bu duruma 'halen devam eden süreci bunlar yeniden ateşliyor' şeklinde baktı. Bu arada bir de bunların kardeşlerimizi şehit etme girişimi, bu olayı çok daha farklı yerlere doğru taşıdı. Uyarılar yapıldı fakat tüm uyarılara rağmen kendilerine bunlar çekidüzen vermediler. Hatta tam aksine süreci devam ettirdiler. Bunun üzerine Azerbaycan da adımını attı ve söz konusu bu süreci daha fazla uzatmadan bölgedeki operasyonlarını tamamladılar. Operasyonu tamamlanmasının ardından yaklaşık 90 önemli noktayı vurduklarını bana söylediler. Zaten o 90 önemli noktayı vurmaları bunların işini bitirdi. 'Bütün mühimmat, araç, gereç, şu, bu vesaire, bunları vereceksiniz' dediler ve onları almaya başladıkları gibi bir diğer taraftan da çekilmeleri gereken yerlerden çekilme sözünü aldılar ve çekilmeye de başladılar. Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler konuyla ilgili görüşmelerini yaptı. Ben de bugün İlham gardaşım ile görüşmelerimi yaptım. Bu noktada İlham gardaşım da bana Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapmış olduğum konuşmadan dolayı teşekkür etti ve 'artık bunlar orada bir daha herhalde nefes alamazlar' dedi. 'Bu işi şu anda bitirdik. Herhangi bir sıkıntı yok' diye söyledi ve noktayı koyduk" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)