BM belgeledi: Sorumlu Hafter!

Birleşmiş Milletler'den Libya'da sivillerin ölümü ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, "Hafter milisleri sivillerin öldürülmesinden sorumludur" denildi.

DÜNYA 01.05.2020, 08:39
BM belgeledi: Sorumlu Hafter!

Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilciliği (UNSMİL), 2020 yılının ilk çeyreğinde Libya'da 64 sivil ölümü ve 67 sivilin de çeşitli şekilde yaralanmasında sorumluluğun Halife Hafter'e bağlı milislerde olduğunu duyurdu.

UNSMİL (Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilciliği) tarafından yapılan açıklamada, 2019 yılının son çeyreğine göre sivil ölümlerinde 2020 yılının ilk çeyreğinde yüzde 45 artış yaşandığı belirtildi.

Ölüm nedenleri

Açıklamada, siviller arasındaki can kayıplarının en önemli nedenleri; alandaki çatışmalar, öldürme hedefli operasyonlar, hava saldırıları ve patlayıcı maddeler şeklinde peş peşe sıralandı.  

Saldırılar belgelendi

Sivillerden 64 kişin hayatını kaybetmesine, 67 kişinin de yaralanmasına neden olduğu vurgulanan saldırıların belgelendiği de açıklamada ayrıca vurgulanan bilgilerden biri.

Açıklamada, bunun sorumluluğunun Halife Hafter'e bağlı milislerde olduğu ve ayrıca sivil yerleşim bölgelerine gelişigüzel top atışları, füze saldırıları düzenledikleri vurgulandı.

Korona çağrısı

Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilciliği (UNSMİL) tarafından yapılan açıklamada, çekişen tüm taraflara derhal tüm askeri operasyonları durdurmaları ve koronavirüsle mücadele için yönetimlere fırsat verilmesi çağrısı da yapıldı.

Yorumlar (0)