Bir ülke felaketi yaşıyor: 72 kişilik yolcu uçağında 68 ölü

Asya ülkesi Nepal'in merkezinde yer alan Pokhara bölgesinde, 4 kişilik mürettebatı ve 68 yolcunun içerisinde bulunduğu uçağın düştüğü ifade edildi. Söz konusu olayda 68 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

DÜNYA 15.01.2023, 10:54 15.01.2023, 16:05
Bir ülke felaketi yaşıyor: 72 kişilik yolcu uçağında 68 ölü

Yerel haber kaynaklarından edinilen bilgilere göre, başkent Katmandu'dan Pokhara'ya gitmek üzere yola çıkan Yeti Hava Yollarına ait "ATR 72" tipi yolcu uçağı, belirli bir sürenin sonrasında Seti Nehri Vadisi yakınındaki bir bölgeye düştü.

Bazı yolcuların cansız bedenleri bulundu

Uçağın 4 kişilik mürettebat ve 68 yolcuyu taşıdığını aktaran uçak firmasının sözcüsü Sudarshan Bartaula, “Yolcular içerisinde 2 bebek ve 10 yabancı uyruklu kişi bulunuyordu” dedi.

Başbakan Pushpa Kamal Dahal, vatandaşlardan ve güvenlik ekiplerinden bölgedeki kurtarma faaliyetlerine destek olmalarını talep etti.

Devlet televizyonu tarafından yayınladığı anlarda, Himalaya Dağları'nın eteğinde yer alan sarp araziye düşen uçaktan duman ve alevlerin çıkması yer aldı.

Kaza yerinde bazı yolcuların cansız bedenleri bulunduğu ifade edildi.

Uçakta birden farklı ülkeden insan vardı

Kaski kesimi idari yetkilisi olan Tek Bahadur K.C, Pokhara Uluslararası Havalimanı'na 1,6 kilometre uzaklıktaki, Seti Nehri Vadisi civarında düşen uçakta 68 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını dile getirdi.

Bahadur, cansız bedenlerin enkaz içerisinde çıkarılması için bölgede çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Nepal Sivil Havacılık Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen yazılı bilgilendirmede, uçakta bulunan yabancı uyrukluların içerisinde 2 Güney Kore, 4 Rusya ve 5 Hindistanlının haricinde Fransa, Arjantin, Avusturalya ve İrlanda vatandaşlarının bulunduğu aktarıldı.

Ülke genelinde "ulusal yas" ilan edildi

Hükümet, yaşanan olayın incelenmesi için Turizm Bakanı Nagendra Ghimire liderliğinde 5 kişilik bir komitenin oluşturulması yönünde karar aldı.

Kaza sebebiyle yarın için Nepal genelinde "ulusal yas" ilan edildiği ifade edildi.

Yorumlar (0)