Meteoroloji paylaştı: Beklenen kar geliyor

Ocak ayına girilmesine rağmen mevsim normallerinin üstünde görülen hava sıcaklıkları kar yağışı için beklemede olan vatandaşları şaşırtıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre bu ayın sonlara doğru yurt genelinde etkisi gösterecek soğuk hava dalgası kar yağışını da beraberinde getirecek.

YAŞAM 15.01.2023, 11:23
Meteoroloji paylaştı: Beklenen kar geliyor

Kış soğukları Türkiye’de etkisini tam olarak gösteremedi. Birçok kişinin merakla beklediği kar yağışı henüz etkisini hissettiremedi. Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre, bu hafta içerisinde hava sıcaklıkları yurt genelinde artış gösterecek. İstanbul'da 18 dereceyi görmesi tahmin edilen sıcaklıklar Marmara'nın doğu bölgesinde 20 dereceyi geçecek.

İlk kar yağışları görülecek

Küresel tahmin sistemleri tarafından paylaşılan verilere göre, yurt genelinde ayın son günlerinde yeni bir soğuk hava dalgası etkisini hissettirecek. Hava sıcaklıkları mevcut sıcaklıklara göre hissedilir derecede düşüş yaşayacak. Birden fazla kentte yılın ilk kar yağışı meydana gelecek.

Yağışlar bazı bölgelerde etkisini gösterecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen incelemelere göre, Doğu Akdeniz, Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz tarafları ile Kilis, Adıyaman, Gaziantep, Denizli, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale’nin batı tarafları, Malatya, Niğde, Karaman kesimleri ve Kayseri'nin güney tarafları ile Şanlıurfa'nın batısının yağışlı bir hava yaşaması olması bekleniyor.

Yüksek kesimlerde kar bekleniyor

Yağışların sağanak ve yağmur, İç Anadolu'nun güneydoğusunun yüksek kesimleri, Doğu Akdeniz'in iç taraflarının yüksekleri ve Malatya'nın yüksek rakımlı alanlarında kar ve karla karışık yağmur biçiminde görülmesi bekleniyor. Doğu ve iç taraflarda yer yer sis ve pus bekleniyor.

Yorumlar (0)