Bilim insanları, mRNA aşılarından yana  

Amerikalı bilim insanları, Covid-19 aşıları üzerinde araştırmalar yaptı. Sonuçları paylaşan bilim insanları, mRNA teknolojisine sahip olan aşıların daha uzun süre koruma sağladığını aktardı. 

DÜNYA 04.06.2021, 10:36 05.06.2021, 14:18
Bilim insanları, mRNA aşılarından yana  

Alman biyo-teknoloji şirketi BioNTech ile Amerikalı ilaç şirketi Moderna tarafından geliştirilen aşılar, bilim insanları tarafından araştırıldı. Aşıların sağladığı antikor seviyesi ve bağışıklık hakkında yapılan araştırmanın sonuçlarına göre mRNA teknolojisi ile üretilen aşıların daha uzun süre koruma sağladığı ve vücutta yarattığı antikor seviyesinin daha yüksek olduğu belirlendi.

Her yıl aşı yaptırmak gerekiyor mu?



Bilim insanları, hangi aşı yapılırsa yapılsın vücudun antikor seviyesinin bir süre sonra düşmeye başladığını fakat buna karşın mRNA teknolojili aşıların diğer aşılara göre bir süre daha koruma sağladığını belirtiyor. Bu sebeple de her yıl aşı yaptırmanın ya da aşının yanında ayrıca takviyeler almanın gerekmeyeceğini ifade ediyorlar.

Washington Üniversitesi’nde görevli olan bir bağışıklık bilimci Ali Ellebedy, yaptıkları araştırmalar neticesinde Covid-19'u ağır geçiren hastalarda bile iyileşme sağlandıktan sonra antikorun kemik iliğine yerleştiği ve antikor seviyesini uzun süre koruduğu belirtildi. 

Yorumlar (0)