Biden: Macron'a ulaşamıyorum

Biden, Fransa'da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerini ikinci defa kazanan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u dün kutlamak için aradığını fakat ulaşamadığını, bugün görüşeceklerini duyurdu.

DÜNYA 25.04.2022, 19:23 26.04.2022, 11:24
Biden: Macron'a ulaşamıyorum

ABD Başkanı Biden, hafta sonu tatilini geçirdiği Delaware'den başkent Washington'a geldiği sırada havaalanındaki basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

"Macron'a ulaşamadım"

Fransa'da gerçekleştirilen seçimlerin neticesinden 'memnun' olduğunu ifade eden Biden, "Emmanuel Macron ile dün gece konuşmak istedim. Personeli ile konuştum, Macron'un Eyfel Kulesi'nde çok iyi zaman geçirdiğini dile getirdiler. Bugün onunla konuşacağım." diye konuştu..

Diğer yandan, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Ukrayna'ya yönelik yaptıkları ziyarete dair görüşeceğini kaydeden Biden, "Ziyaret çok iyi geçti." sözlerini sarf etti. 

Le Pen'i mağlup etmişti

Cumhurbaşkanı Macron kullanılan oyların yüzde 58,2'lik kısmını alırken, rakibi aşırı sağcı Marine Le Pen ise yüzde 41,8 oy alabilmişti.

44 yaşında olan Macron, ikinci defa bu göreve seçilen üçüncü cumhurbaşkanı oldu. 

Daha evvel Jacques Chirac ve François Mitterrand iki dönem cumhurbaşkanı olarak görev almıştı.

2017 yılında gerçekleştirilen cumhurbaşkanı seçiminde Macron, rakibi Le Pen'i geride bırakmış ve oylarını yüzde 66,06'lık kısmını alarak cumhurbaşkanı seçilmişti. Le Pen ise yüzde 33,9'da kalmıştı.

Yorumlar (0)