Biden'ın eşinden tepki çeken gaf

ABD Başkanı Biden'ın karısı Jill Biden, evvelki gün bir etkinlikte, Latin toplumunu, Latin Amerikalı insanların meşhur yemeği olan 'tako'ya benzetmesi sebebiyle özür diledi.

DÜNYA 13.07.2022, 00:37
Biden'ın eşinden tepki çeken gaf

Jill Biden, iki gün evvel Texas'ta iştirak ettiği bir konferansta, Latinlere, 'Bronx'taki ufak marketler kadar belirgin, Miami'deki muhteşem çiçekler kadar güzel ve burada San Antonio kahvaltılarındaki takolar kadar benzersizsiniz." diyerek hitap etti.

Bu durum üzerine Ulusal Hispanik Gazeteciler Derneği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Biden'a "Bizler tako değiliz." şeklinde tepki gösterildi.

Bahse konu açıklamada, "San Antonio'daki Latin insanların benzersizliğini göstermeye çabalarken, kahvaltılık takoları kullanmayı tercih etmek, kültürel bir bilgi birikimi ve bölgede yaşayan Latin çeşitliliğine ilişkin hassasiyet yokluğunun önemli bir göstergesidir." denildi.

Özür diledi

Gelen yoğun tepkilerin akabinde Jill Biden'ın Sözcüsü Michial LaRosa, sosyal medya hesabı üzerinden "Jill Biden, Latinlere yönelik saf sevgi ve hayranlığın ötesinde bir maksatla söylemediği ifadelerinden ötürü özür diliyor." paylaşımı yaptı.

Diğer taraftan, Jill Biden'ın bu yönde bir yorumu, eşi Joe Biden'a minimum düzeyde destek veren demografik kesimin Latin Amerikalılar olduğunun ortaya konulmasından kısa bir süre sonra yapması da dikkatlerden kaçmadı.

Quinnipiac Üniversitesi tarafından yayımlanan bir ankette, Latin Amerikalı seçmenlerin yalnızca yüzde 26'sı Biden'ın başkanlık performansından memnun olduğunu kaydetmişti.

Yorumlar (0)