Biden'dan zorunlu aşı açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, özel firmalara koronavirüs aşısını zorunlu yapmaları için çağrıda bulundu.

DÜNYA 24.08.2021, 00:32
Biden'dan zorunlu aşı açıklaması

Pfizer-BioNTech’in geliştirdiği COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşısı, FDA tarafından geçtiğimiz yıl aralık ayında 16 yaş ve üstü kişiler için 'acil kullanım onayı' almasının ardından 'tam onay' almıştı. FDA tarafından tam onay alan ilk koronavirüs aşısı olan Pfizer-BioNTech aşısı, aynı zamanda dünyada da 'tam onay' alan ilk koronavirüs aşısı olarak kayıtlara geçmişti.

"Gidip aşınızı olmanın vaktidir"

FDA’nın onayının akabinde ulusa sesleniş yapan Başkan Biden, özellikle aşı yaptırmak için FDA'nın onayını almayı bekleyen kişilere seslenerek, "Şimdi oldu. Beklediğiniz an artık geldi. Gidip aşınızı olmanın vaktidir." sözlerini sarf ederek, "Aşılar bedavadır, kolaydır, etkilidir ve güvenlidir." dedi.

"FDA onayı altın standarttır"

Biden, FDA'dan Dr. Janet Woodcock'a ve ekibine son birkaç ay içerisinde COVID-19 aşılarını inceleme ve onaylama noktasında yorulmak bilmeden sarf ettiği çaba için teşekkür ederek, "FDA onayı altın standarttır." ifadelerini kullandı.

Biden ayrıca, haftalık olarak uygulanan yeni koronavirüs aşılarının temmuz ayına kıyasla yüzde 56 arttığını ve geçtiğimiz hafta art arda 3 gün boyunca günde 1 milyon aşı uygulandığını aktardı.

Özel sektöre seslendi

Biden, FDA onayı ile daha fazla özel işletmeyi personellerinden COVID-19 aşısı talep etmeye davet ederek, "Bugün, özel sektördeki daha fazla firmayı, aşı gerekliliklerini artırmaya ve milyonlarca kişiye ulaşmaya davet ediyorum." dedi.

Biden yönetimi bütün federal hükümet çalışanlarının aşı olmalarını ve düzenli test yaptırmalarını şart koşarak, diğer işverenler için şimdiden bir emsal oluşturdu. Biden, "Eğer bir işveren veyahut FDA onayını bekleyen liderseniz, şimdi sizi bunu yapmaya davet ediyorum. Personellerinizden aşı olmalarını isteyin.” şeklinde konuştu.

Biden, aşı hakkındaki açıklamalarını tamamladıktan sonra, Afganistan'daki durum ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplamadan kürsüden ayrıldı.

Yorumlar (0)