Biden'a karşı azil maddesi sunuldu!

Temsilciler Meclisinin Cumhuriyetçi üyesi Marjorie Greene, Joe Biden'a karşı "azil" maddesini Meclise sundu. Çoğunluk Demokratlarda olduğu için durum Biden açısından tehlike arz etmiyor.

DÜNYA 22.01.2021, 08:32 23.01.2021, 11:53
Biden'a karşı azil maddesi sunuldu!

Amerika'da 20 Ocak 2021 Çarşamba günü yemin ederek görevine resmen başlayan Başkan Joe Biden'a karşı Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi milletvekili Marjorie Greene'den "suçlama" geldi.

Seçimlerden önce seçmenlerine "Joe Biden'ın kazanması durumunda Biden'a karşı azil süreci için Meclise başvuracağı" vaadinde bulunan Marjorie Greene, verdiği sözü tuttu ve Joe Biden'a karşı ilk hamlesini yaptı.

Twitter hesabından video paylaşan Marjorie Greene, Joe Biden'ı "gücünü kötüye kullanmakla" suçladı ve Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın özellikle Ukrayna'da yürüttüğü işlerle ilgili hatırlatmalarda bulundu.

Temsilciler Meclisinde Demokratlar çoğunlukta olduğu için Cumhuriyetçi vekilin başvurusu Joe Biden için tehlike oluşturmuyor. Azil maddesinin kabul edilmesi beklenmiyor fakat "sembolik" anlamda Joe Biden'a karşı daha görevinin ilk gününde azil maddesi sunulması büyük anlam içeriyor.

Yorumlar (0)