Beyaz Saray ilk konuşmayı yayımladı!

ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında yapılan "ilk telefon görüşmesinin dökümü" Beyaz Saray tarafından yayımlandı.

DÜNYA 15.11.2019, 18:37
Beyaz Saray ilk konuşmayı yayımladı!

ABD'de, Trump'ın Zelenskiy'e Demokratların 2020 seçimleri için aday adayı olan Joe Biden ve ailesini soruşturması için baskı yaptığı iddialarıyla Trump'a açılan azil soruşturması devam ediyor. 

Bu kapsamda Beyaz Saray, iki lider arasındaki ilk telefon görüşmesinin dökümünü paylaştı.

Yayımlanan dökümde, Trump'ın Zelenskiy'i seçimlerdeki zaferi sebebiyle tebrik ettiği, Zelenskiy'in ise Trump'ı göreve başlama töreni için Ukrayna'ya davet ettiği görülüyor.

Biden konusunun hiç açılmadığı görülen dökümde, Trump'ın "Ben de sizi Beyaz Saray'da ağırlamak isterim. Konuşacak çok şeyimiz var ama her halükarda sizin yanınızdayız." şeklinde konuştuğu görülüyor.

Eski büyükelçi Marie Yovanovitch ifade veriyor

Azil soruşturması kapsamında çarşamba günü başlayan kamuya açık oturumlar, bugün de sürüyor.

Mayısa kadar ABD'nin Kiev Büyükelçiliği görevini üstlenen Marie Yovanovitch, bugün Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesinde düzenlenen kamuya açık oturumda ifade veriyor.

Azil süreci neden başlatıldı?

ABD Başkanı Trump, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile temmuzda telefonda görüşmüştü. Konuşmada Zelenskiy'e rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması halinde ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediği öne sürülmüştü. Bu iddia üzerine de ABD Kongresi'ndeki Demokratlar "azil soruşturması" başlatmıştı.

Yorumlar (0)