Belçikalılar 7 ay sonra normal hayata döndü

Ekim ayından beri sıkı tedbirlerle yönetilen Belçika'da, aşılanan insan sayısının da hızla artmasıyla beraber normal hayata yeniden dönüldü.

DÜNYA 09.05.2021, 13:47 10.05.2021, 11:40
Belçikalılar 7 ay sonra normal hayata döndü

Ülkede Ekim’den beri kapalı durumda olan işletmelerde vaka sayılarının düşmesiyle tekrar açıldı.

Cadde ve sokaklar hareketlendi

11 milyonluk nüfusuyla koronavirüs salgınından en çok etkilenen Avrupa ülkelerinden biri olan Belçika'da hayat yeniden normale dönüyor.

Hükümet tarafından 16 Ekim 2020'de kapatılmasına karar verilen restoran, bar ve kafeler bu sabah itibariyle yeniden hizmet vermeye başladı.

Başkent Brüksel'de soğuk havaya rağmen yasakların kalkmasıyla kendilerini cadde ve sokaklara atan Belçikalılar kafe ve restoranlara akın etti.

İşletmeciler karardan memnun

Belçika hükümetinin normalleşme adımının kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu dile getiren restoran işletmecisi Dionisis Korakovounis, “İnsanlar çok fazla baskı altında kaldılar. Bir buçuk aydır kapalıydık. İşletme sahipleri ise ekonomik olarak çok zor dönemler geçirdi. Restoran sahipleri yaz mevsiminin gelmesini ve turizm sezonunun başlamasını bekliyordu. Bence açılma için harika bir zaman tercih edildi. Aşılama sayısı da artmış durumda. O yüzden kısa zaman içinden tamamen normal hayatımıza dönmeyi umut ediyoruz” diye konuştu.

Gerçek olan hayatımızı yaşamak istiyoruz

Ülkedeki yeni normalleşme adına atılan adımlardan vatandaşlarda oldukça memnun. 

Brüksel’de oturan Belçika vatandaşı Marie, aylar sonra ilk defa ailesiyle beraber bir restoranda oturuyor olmaktan büyük bir mutluluk hissettiğini söyledi. 

Marie, "Hava yağmurlu ve soğuk fakat bu karar içimizi fazlasıyla ısıtmaya yetti. Nihayet dışarıda bir yerlerde buluşup oturabiliyor ve bir şeyler içebiliyoruz. Bu duyguları yaşamayı özlemişiz. Yılsonuna dek tamamen normal yaşantımıza döneceğimizi umuyoruz. Ülkede şuan her şey çok iyi durumda gözüküyor “dedi.

Ziyaret için Fransa'dan Brüksel'i gelen Jamal’da, "Bugün havanın kötü olmasını hiç sorun etmiyoruz. Gerçek hayatımız bu bizim. Ve bunu yaşamayı seviyoruz” diye konuştu.

Öte yandan 1 milyondan fazla kişinin virüse yakalandığı Belçika'da bugüne dek koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin toplam sayısı 24 bin 500 olarak kayıtlara geçti. Ülkede alınan sıkı tedbirlerle günlük vaka sayıları ise 3 binin altına inmiş durumda.

Yorumlar (0)