Belçika'da "iklim için insan zinciri"

Binlerce Belçikalı, iklim değişikliğini protesto etmek için parlamento ve Kraliyet Sarayı'nın etrafını "insan zinciri" ile çevreledi.

DÜNYA 09.12.2019, 11:05
Belçika'da "iklim için insan zinciri"

2 bin 400 Belçikalı, Pazar günü başkent Brüksel'de iklim değişikliği için "insan zinciri" oluşturdu. Parlamento binasının ve Kraliyet Sarayı'nın etrafını çevreleyen eylemciler, ülkelerinin iklim değişikliğiyle mücadele için daha sert adımlar atması gerektiğini savundu.

COP25 devam ediyor

Brüksel'deki protesto, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi COP25 de devam ederken gerçekleşti. COP25 için Madrid'de toplanan dünya liderleri, "iklim krizi" olarak adlandırılan iklim değişikliği sorununa önemli çözüm önerileri getirmek için buluşuyor.

"Siyasetçiler iklim krizi için birleşmeli"

2 saat süren protestoyu düzenleyen gruplardan biri olan İklim Koalisyonu'nun sözcüsü Julie Van Houtryve, amaçlarının iklim değişikliği konusunda daha fazla adım atılması olduğunu ve Belçika'daki federal hükümetle yerel hükümetlerin bu konuda işbirliği yapması gerektiğini, siyasetçilerin iklim krizi için birleşmesinin önemli olduğunu belirtti.

"Gençleri destekliyoruz"

Bir başka iklim aktivisti Marleen de Vry, kendisinin "iklim için büyükanneler-büyükbabalar" grubundan olduğunu ve yaklaşık 1 yıldır aktivist gençleri desteklediklerini belirtti. De Vry, gençleri çoğu kişinin ciddiye almadığını ama kendilerinin dinlediğini ve en baştan beri gençlere destek olduklarını da belirtti.

Yorumlar (0)