Belarus Devlet Başkanı: Aşıya güvenmiyorum, yaptırmayacağım

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, koronavirüs aşısı yaptırmayacağını açıkladı.

DÜNYA 26.12.2020, 17:50
Belarus Devlet Başkanı: Aşıya güvenmiyorum, yaptırmayacağım

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemisine karşı tavır almayı sürdürüyor. Pandeminin ilk gününden bu yana koronavirüse inanmadığını belirten Lukaşenko, ilerleyen dönemlerde koronavirüs taşıyan bir şahıs ile yakın temasının ardından karantinaya alınmıştı. Belarus'ta salgının etkisinin yükselmesinin ardından karantina önlemlerine de karşı çıkan Lukaşenko, ekonomik koşulları sebep göstererek, karantinanın Belarus ekonomisine zarar vereceğini dile getirdi.

Ülkede oluşturulan pandemi hastanelerini ziyarette bulunan Lukaşenko, birçok kez maske kurallarına ve sosyal mesafeye uymadı.

Geçtiğimiz gün başkent Minsk’te yeni inşa edilen hastaneyi ziyarette bulunan Lukaşeko, Belarus'ta halka yaptığı açıklamada, Rus aşısı Sputnik V'nin uygulanacağını duyurdu. Rusya ile aşı anlaşması gerçekleştirildiğini anımsatan Lukaşenko, "İlkbahar aylarına kadar 1 milyon 200 bin kişiye yeni tip koronavirüs (COVID-19) enfeksiyonuna karşı aşı uygulanması planlanıyor. Vatandaşların durumlarına göre bu sayı 2 milyonu da aşabilir." dedi.

"Aşı yaptırmayacağım"

Koronavirüs aşısına şüphe ile baktığı ve bunu Sağlık Bakanı Dmitry Pinevich'e ilettiğini kaydeden Lukaşenko, "Koronavirüs aşısına şüpheli olarak bakanlardan birisiyim. Bu kuşkularımı Sayın Pinevich'e de ilettim. Kendisi de onayladı. Bakanımıza aşı yaptırmayacağımı söyledim." dedi.

Ülkede koronavirüs salgınında toplam vaka sayısının 183 bin 6 olduğu açıklanırken, toplamda bin 367 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Diğer yandan, Belarus Sağlık Bakanlığı, 23 Aralık tarihinde Rusya’nın geliştirdiği Sputnik V aşısına onay vermişti.

Koronavirüs hastasının yanında maskesini indirmişti

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, koronavirüs hastanesine yaptığı ziyaret esnasında kendisini tanıyamayan bir hastaya maskesini indirerek yüzünü göstermiş, koronavirüs hastası olan kadının ellerini tutarak sosyal mesafe kurallarını hiçe saymıştı.

Yorumlar (0)