Bebeği 3 saat yaşayan anne sütünü bağışladı

ABD'nin Wisconsin eyaletinde kromozom bozukluğu sebebiyle bebeği yalnızca 3 saat yaşayan bir anne, 63 gündür biriktirdiği sütünü bağışladı.

DÜNYA 26.11.2019, 16:20
Bebeği 3 saat yaşayan anne sütünü bağışladı

ABD'de yayımlanan Today gazetesinin haberinde, Sierra Strangfeld'in, hamileliğinin yirminci haftasında bebeğinde "trizomi 18" sendromu olduğunu öğrendiği bildirildi. 

Fakat Strangfeld ve eşi, doğduktan sonra çok yaşamayacağını öğrendikleri bebeklerini aldırmama kararı aldı. 

650 gram doğdu

Strangfeld, doğuma iki ay kala bebeğin ölme riskinin belirmesinin ardından sezaryene alındı. Samuel ismi verilen bebek, 650 gram olarak doğdu ve 3 saat sonra hayatını kaybetti.

18 aylık bir kızı olan Strangfeld, "Bebeği aldırmayı hiç düşünmedik. Bize bahşedilen bu değerli hediyeyi, tüm bebekler gibi en iyi şekilde karşılamak istedik." diye konuştu.

14 kilo süt biriktirdi

Samuel'in ölümünün ardından14 kilo süt biriktiren Strangfeld, sütünü "NICU" adlı anne sütü bankasına bağışladı.

Strangfeld, yaptığı bağış hakkında, "Samuel'in ölümünü engellemek için yapabilecek bir şeyimiz yoktu. Ama başka bebekler için yapabileceklerimiz var. 'Trizomi 18' için bir vakıf kurmak istiyorum." dedi. 

Trizomi 18 sendromu nedir?

Edward Sendromu olarak da bilinen trizomi 18 sendromu, 18'nci kromozomun hücrelerde 2 değil 3 defa görülmesi nedeniyle oluşan bir kromozom bozukluğu.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi, bu sendroma sahip olan bebeklerde canlı doğanların yüzde 75'inin, 24 saatten fazla yaşamadığını belirtiyor. Bu sendromla bir yaşından fazla yaşayan bebeklerin oranının yüzde 5 civarında olduğu biliniyor. 
 

Yorumlar (0)