Batı Şeria'da Yahudilerden saldırı

Ramallah'taki Kefr Malik beldesine baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere ait 7 araca zarar verdiler.

DÜNYA 17.06.2019, 14:17 17.06.2019, 14:22
Batı Şeria'da Yahudilerden saldırı

Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait 7 araca zarar vererek, bir cami ile bazı evlerin duvarlarına ırkçı sloganlar yazdılar.

Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Kefr Malik Beldesi Belediye Başkanı Nacih Rüstem, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, sayıları bilinmeyen bir grup Yahudi yerleşimcinin, gece geç saatlerde Kefr Malik beldesine baskın düzenlediğini söyledi.

Kefr Malik Beldesi Belediye Başkanı Nacih Rüstem, Yahudi yerleşimcilerin beldede Filistinlilere ait 7 araca zarar verdiğini, araçların yanı sıra bir cami ile bazı evlerin duvarlarına ırkçı sloganlar yazdığını ifade etti.

Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırılarla gündeme gelen "Bedel Ödetme" adını taşıyan radikal Yahudi örgüt, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın yanı sıra İsrail'in işgali altındaki Filistin köy ve şehirlerinde de benzer saldırılar düzenliyor.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinlilerin hayatını daha da zorlaştırıyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan Yahudi yerleşim birimlerinin tamamı yasa dışı kabul ediliyor.

Yorumlar (0)