Başbakanlık ofisindeki dairesini yenileyen Boris Johnson'a soruşturma

Siyasi bağışları denetlemekle görevi bulunan Seçim Komisyonu, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın ofisindeki dairenin hangi kaynaklar yoluyla yenilendiğine ilişkin bir soruşturma açtı.  

DÜNYA 28.04.2021, 16:43 29.04.2021, 11:13
Başbakanlık ofisindeki dairesini yenileyen Boris Johnson'a soruşturma

İngiltere Seçim Komisyonu, Başbakan Boris Johnson'ın Downing Street'te bulunan Başbakanlık Ofisindeki dairesindeki tadilatın mali kaynağı hakkında bir soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başbakan’a soruşturma

Başbakanlık Ofisi yetkilisi, Başbakan Johnson'ın daire tadilatının maliyetinin nasıl karşılandığına ilişkin açılan soruşturma hakkında açıklama yaptı. Johnson'ın "davranış kuralları ve seçim yasasına uygun” hareket ettiğini açıklayan yetkili, Boris Johnson'ın daire tadilatının masraflarını karşılamak için herhangi bir sponsor bulup bulmadığına ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

Diğer yandan Başbakan Johnson'ın eski Başdanışmanı Dominic Cummings geçen hafta yaptığı açıklamada, Başbakan Johnson'ın "dürüstlüğünün" sorgulanmasına ilişkin bir tartışma başlatmış ve Johnson’ın ofisinin tadilatı için bağışçılara "gizlice ödeme" yaptırdığını öne sürmüştü.

Seçim Komisyonu, politikacıların siyasi bağış almasının kurallara aykırı olmadığını, fakat bunun ilan edilmesi gerektiğini belirterek açılan soruşturma çerçevesinde tadilat işlemlerinin, kurallara uygun olup olmadığı konusunda araştırmanın titizlikle yapılacağını duyurdu.

Yorumlar (0)