Bakü’de büyük patlama! Ölü ve yaralılar var…

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de büyük bir patlama yaşandı. Kentte yer alan bir gece kulübünde gerçekleşen patlamada 1 kişi hayatını kaybederken, 24 vatandaşın ise yaralandığı bildirildi. 

DÜNYA 03.04.2022, 09:55 03.04.2022, 16:33
Bakü’de büyük patlama! Ölü ve yaralılar var…

Gerçekleşen patlama sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgede yaşanan korku dolu anlar sonrası Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı da bir mesaj yayımlayarak ayrıntıları paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada patlamanın gece 03.00 sıralarında yaşandığı ve kent merkezinde bulunan Terlan Aliyarbeyov Sokağı’nda yer alan bir eğlence merkezinde meydana geldiği aktarıldı. 


 

Patlama sonrası yangın çıktı

Patlamanın ardından bölgede yangın da çıktı. İtfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale etmesi sonrası yangın daha da büyümeden kontrol altına alındı. Ölü ve yaralıların bulunduğu feci patlamanın ardından olay yerine ulaşan Bakan Yardımcısı Etibar Mirzeyev de yetkililer ile bir araya gelerek hem istişarelerde bulundu hem de incelemelere katıldı. 

Patlamanın sebebi gaz sızıntısı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve patlamanın sebebinin eğlence mekânındaki gaz sıkıntısı olduğunu belirten İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Ehsan Zahidov, ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğünü, 24 kişinin de yaralandığı tespit ettiklerini ancak net sayılara ulaşabilmek için çalışmaların sürdüğünü aktardı.  

Sağlık Bakanlığı da açıklama yaptı

Patlamanın ardından bir diğer açıklamada da Azerbaycan Sağlık Bakanlığı’ndan geldi. Trajik olayla ilgili yapılan açıklamada mekanda bulunan 24 vatandaşın yaralandığı 1 kişinin de olay yerinde hayatını kaybettiği teyit edildi. Feci olayın tüp patlaması sonucu meydana geldiğini açıklayan Azerigaz’dan yapılan duyuruda da hayatını kaybeden vatandaşın ailesine sabır, yaralılara ise acil şifalar temenni edildi. 



Bölgedeki diğer yapılar da ciddi zarar gördü

Öte yandan gece kulübünde yaşanan büyük patlama ile birlikte aynı sokak üzerinde bulunan diğer yapılar da ciddi gördü. Bazı araçların kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Bölgedeki düzenleme çalışmaların hız kesmeden sürüyor.  

Yorumlar (0)