Azerbaycan Milletvekili Paşayeva'ya veda: Törenindeki halı detayı dikkatlerden kaçmadı!

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede yatan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Vefat haberi ile Türk dünyasını yasa boğan Ganire Paşayeva'nın cenazesi, bugün yüzlerce kişinin katılımıyla Bakü'de defnedildi. Tabutun içene serilen kilim ise cenaze törenine katılanların dikkatinden kaçmadı.

DÜNYA 29.09.2023, 12:31
Azerbaycan Milletvekili Paşayeva'ya veda: Törenindeki halı detayı dikkatlerden kaçmadı!

4 gün önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve dün akşam itibari ile hayatını kaybeden Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın cenazesi, bugün Bakü'deki 2. Fahri Hıyaban'da toprağa verildi. Paşayeva’nın cenazesine yüzlerce kişi katılırken, cenazenin üzerinde ise güller konuldu. Tabuta serilen kilim ise dikkatlerden kaçmadı.

Yüzlerce kişi Paşayeva’yı son yolculuğuna uğurladı

Geçirdiği rahatsızlık nedeni ile hayatını kaybeden Paşayeva'nın cenaze namazı, başkent Bakü’deki Haydar Camisi'nde kılındı. Cenaze törenine Paşayeva'nın ailesi, yakınları, çok sayıda milletvekili ve yüzlerce kişi katıldı. Kılınan cenaze namazın ardından Paşayeva'nın naaşı, devlet mezarlığı olan 2. Fahri Hıyaban'da defnedildi.

Ak Partili vekil ve Büyükelçi Bağcı’da törende

AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da Paşayeva'yı son yolculuğuna uğurlamak üzere törene katılanlar arasında yer aldı.

4 gündür yaşam mücadelesi veriyordu

Ganire Paşayeva, nedeni bilinmeyen hipotonik durum tanısı ile 24 Eylül tarihinde başkent Bakü'deki bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı. Paşayeva, dün akşam saatlerinde ise 4 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybederek, hayata veda etti.

Yorumlar (0)