Avustralya'daki felaketin korkutucu boyutları!

Avustralya'da eylül 2019'dan beri etkisini gösteren ölümcül yangınlar artarak sürüyor. Sydney'e dün nihayet yağmur yağdı ancak felaketin boyutları azalmadı.

DÜNYA 07.01.2020, 12:10 13.01.2020, 13:13
Avustralya'daki felaketin korkutucu boyutları!

2017 yılından beri yükselen sıcaklıklar, düşük yağış ve kuraklık koşulları, eski Avustralya başbakanı Kevin Rudd'un "ulusal kıyamet" olarak tanımladığı ulusal felakete yol açtı.

Yngınlar sonucu, sadece Yeni Güney Galler'de (NSW) yaklaşık 500 milyon hayvanın öldüğü belirtiliyor.

Ülke genelinde toplam 24 kişi hayatını kaybetti ve sadece Yeni Güney Galler eyaletinde (NSW) en az 2 bin ev hasar gördü.

Kalıcı sıcaklık ve kuraklığın her geçen gün kötüleşmesi iklim değişikliğine işaret ediyor.

İklim bilimci Joëlle Gergis Guardian'a yazdığı yazıda, "Bir iklim bilimcisi olarak, beni gerçekten korkutan şey, bugünün standartlarına göre aşırı kabul edilen hava koşullarının gelecekte sakin görüneceğidir. Şu anda ortaya çıkan şey gerçekten sadece "yeni"nin bir tadımı." ifadelerini kullandı.

2009'daki Kara Cumartesi yangınları Victoria'da 173 kişinin ölümüne yol açarak ülkedeki en ölümcül orman yangını felaketi olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar (1)
sevgi 4 yıl önce
hayvanları sevin dualarını alın Allah onları bizlere emanet etti Allahtan korkun doğaya hayvanla ra zararın sonucu yangın sel tusunami irakli ne yaparsa Allah yapar üzüntüntüden duramıyorum dua ediyorm şiddetli yağmur yağsın insanların yüzünden hayvanlar öldü canlarım bitanerim hepsini seviyorum develeri yın hayvanlar in sayesinde Allah sizi ac susuz mutsuz bırakmıyor develeri sevin mükafatını alacaksınız yazık
hayvanlara