Avrupa Birliği şirketlere verdiği devlet yardımı süresini uzattı

Avrupa Birliği Komisyonu, şirketlere daha çok ekonomik destek sağlamalarına ilişkin üye devletlere esneklik sağlayan Geçici Çerçeve süresini 30 Haziran 2021'e dek erteledi.

DÜNYA 13.10.2020, 22:08
Avrupa Birliği şirketlere verdiği devlet yardımı süresini uzattı

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre korona salgınında şirketlere daha çok ekonomik destek sağlamaları için üye devletlerin devlet yardımı kurallarıyla öngörülen tam esnekliği kullanmalarını sağlayan Geçici Çerçeve süresi 30 Haziran 2021 tarihine dek uzatıldı.

Yeniden sermayelendirme destek süresi 3 aydan daha uzun

Yapılan açıklamada, şirketler için izin verilen tekrar sermayelendirme destekleri için 30 Eylül 2021 tarihine kadar 3 ay daha ek süre tanıyan Komisyon, devletler tarafından kısa vadeli ihracat kredi sigortasının sağlanmasına, 30 Haziran 2021 tarihine dek de olanak tanınması yönünde karara bağlandı.

Cirosunda yüzde 30 düşüş olan şirketlere

Komisyon kararıyla birlikte Avrupa Birliği üyelerine, ciroda 2019’un aynı dönemine göre en az yüzde 30’luk düşüş yaşayan şirketlere 3 milyon euroya dek sabit maliyete katkıda bulunmaları yönünde izin verildi.

800 bin euroya kadar hibe

Uygulamada doğrudan verilmiş olan hibeler, belirli vergi avantajları ve avans ödemeleri dahilinde, üye devletler bir şirkete acil likidite ihtiyaçlarını karşılamak için 800 bin euroya dek hibe sağlayabiliyor.

Yorumlar (0)