Arap Birliği'nin dönem başkanı İsrail olsun!

Hiçbir komşunun yöneticilik yapmayı kabul etmediği için yöneticisiz ortada kalan bina gibi Arap Birliği de ortada kaldı. Durumu "Arap Birliğinin vefatı" olarak yorumlayan aktivistler, İsrail'in dönem başkanı olmasını önerdiler.

DÜNYA 07.10.2020, 16:10 09.10.2020, 16:30
Arap Birliği'nin dönem başkanı İsrail olsun!

İsrail'in BAE ve Bahreyn ile ilişkilerini normalleştirmesinden sonra Arap Birliği dönem başkanlığını 6 Arap ülkesi birden reddedince sosyal medyada kıyamet koptu.

Hiçbir üyenin dönem başkanlığını istemediği 22 üyeli Arap Birliği'nin artık vefat ettiğini söyleyen Arap aktivistler, İsrail ile normelleşme anlaşmasına tepki olarak gelişen dönem başkanlığı reddini birbirinden ilginç sosyal medya paylaşımlarıyla yorumladılar.

Katar, Filistin, Libya, Lübnan, Kuveyt ve Komor Adaları tarafından dönem başkanlığı reddedilen "Arap Birliği" ile ilgili olarak "Klinik ölüm gerçekleşti" ifadesini kullanan Mısırlı gazeteci Mutez Matar, Arap Birliği'ni defnetmek için ya acele edilmesi ya da dönem başkanlığına İsrail'in getirilmesi önerisinde bulundu.

Abdullah el-Farisi isimli Arap aktivist ise sosyal medya paylaşımında, Libya'nın da dönem başkanlığını reddettiğini hatırlatarak, bazı ülkelerin, vefat eden Arap Birliği'ni defnetmekten kaçındığını kaydederek, "Şimdi Arap Birliği kim defnecek?" diye sordu.

Fehran Havas es-Sadid isimli aktivist de Arap Birliği'nin yıllar önce öldüğünü vurgulayarak, "Bu ceset, yalnız Batı ve İsrail'in emirleriyle ve üstelik onların çıkarlarına göre hareket ediyordu" dedi.

Yorumlar (0)