Sağlıkçılara saldıran kişi "Pişman değilim" dedi!

İzmir'de doktorlara saldıran şahıslar, gözaltına alınmalarının ardından adli kontrol koşuluyla serbest kaldılar. Ersin B. isimli saldırgan, pişman olmadığını ifade etti. 

YAŞAM 07.10.2020, 16:14 08.10.2020, 10:13
Sağlıkçılara saldıran kişi "Pişman değilim" dedi!

Olay, İzmir'in Bornova ilçesinde meydana geldi.

Ersin B. isimli vatandaş, trafik kazası geçirmesinin ardından hafif şekilde yaralandı.

Uzun süre beklediğini söyledi

Ege Üniversitesi Hastanesi'ne giden Ersin B. uzun süre beklediğini iddia ederek Ö.K. isimli doktora bağırdı. 

Bunun üzerine daha ağır hastaların bulunduğunu kaydeden Ö.K. isimli doktor, Ersin B.'nin sakin olması ve beklemesi gerektiğini söyledi. Fakat Ersin B. bağırmaya devam etti. 

Doktorlara saldırdılar

Bu kez O.T. isimli doktor, Ersin B.'ye uyarıda bulundu. Fakat Ersin B. iyice öfkelenerek, kendisiyle birlikte hastaneye gelen arkadaşı İbrahim Halil Ç. ile iki doktora saldırıda bulundu. 

Başka hastaneye gönderildi

"Beyaz kod" uygulamasına başvurulması üzerine hastane polisi, olaya müdahalede bulundu. Yapılan ihbarın ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne polis ekipleri gönderildi. O esnada Ersin B.'nin yanında olan İbrahim Halil Ç. hastanede kaçarak uzaklaştı. Ersin B. ise başka bir hastaneye gönderildi. Tedavisi yapılan Ersin B. daha sonra gözaltına alındı. 

Hem tabanca hem uyuşturucu madde bulundu

İbrahim Halil Ç. kısa bir süre sonra Ankara Caddesi'nde araçtayken yakalandı. Söz konusu kişi, yanındaki Çetin Ö. ile beraber gözaltına alındı. 

Çetin Ö.'nün üstünde yapılan arama sonucunda bir adet ruhsatsız tabanca ile uyuşturucu madde bulundu. Polis ekiplerinin İbrahim Halil Ç.'nin üstünde yaptığı arama sırasında da tabanca bulundu.

Serbest bırakıldılar

Sağlıkçılara saldıran Ersin B.'nin "kasıtlı olarak yaralama," "uyuşturucu madde kullanma" ve "çocuk istismarı" suçlarından sabıkasının olduğu tespit edildi. İbrahim Halil Ç.'nin de "kasıtlı olarak yaralama," "uyuşturucu madde kullanma" ve "cinsel istismar" gibi suç kayıtlarının olduğu öğrenildi. 

Çetin Ö., İbrahim Halil Ç. ve Ersin B.'nin adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldıkları bildirildi. 

"Pişman değilim"

Ersin B.'nin emniyette verdiği ifadede, "pişman olmadığını" belirterek, "yalnızca hakkını savunduğunu" söylediği ortaya çıktı. Hiç kimseye saldırmadığını iddia eden Ersin B. "uzun süre sedyede beklediğini ve hiçbir sağlık görevlisinin kendisiyle ilgilenmediğini" ileri sürdü. 

İbrahim Halil Ç.'nin de "çok stresli dakikalar geçirdiklerini" ve "sağlık görevlilerinden ters yanıtlar gelince öfkelendiklerini" söylediği ortaya çıktı. 

Yorumlar (0)