Arabada yalnız bırakılan 3 aylık bebek sıcaktan hayatını kaybetti

ABD'nin Houston şehrinde sıcak hava dalgasının en yoğun olduğu sırasında bir arabanın içerisinde bırakılan üç aylık bebek hayatını kaybetti.

DÜNYA 11.08.2023, 15:47 12.08.2023, 12:39
Arabada yalnız bırakılan 3 aylık bebek sıcaktan hayatını kaybetti

İsmi paylaşılmayan bir anne, 4 yaşındaki çocuğu ile birlikte akıl sağlığı polikliniğine ziyarete gitti. Poliklinikten çıkan anne otomobiline geldiğinde aracın içindeki erkek bebeğini tepkisiz halde bulduğunu ifade etti.

İhbar üzerine Houston polisi salı günü 15.25 civarında Harris Akıl Sağlığı ve Zihinsel ve Gelişimsel Engelliler Merkezi'ne sevk edildi.

Bebeğin aracın içinde ne kadar süre kaldığı ya da camların açık olup olmadığı bilgisini paylaşmayan Polis Şefi Yardımcısı Yasar Bashir, arabada çocukların asla yalnız bırakılmaması gerektiğine ilişkin sert bir uyarı yaptı.

Adli Tıp Bürosu tarafından bebeğin ölüm nedenini henüz tespit edilmezken, olaya ilişkin herhangi bir yasal suçlamada da bulunulmadı.

Bu 16'ncı vaka!

ABD'deki Ulusal Güvenlik Konseyi'ne (National Safety Council) göre söz konusu bu olay, bu yıl içinde ısınan araçta öldüğü tespit edilen 16'ncı çocuk vakası oldu.

Konsey'in internet sitesine paylaşılan bilgiye göre, her sene 15 yaşın altında ortalama 38 çocuk araç içinde bırakıldıktan sonra sıcak çarpması sebebi ile hayatını kaybediyor.

ABD'nin neredeyse hemen hemen her eyaletinde 1998 yılından bu yana en az 1 kişi bu şekilde öldü. En yüksek ölümler ise 53 çocuğun bir araç içinde bırakıldıktan sonra sıcaktan öldüğü 2018 ve 2019 yıllarında gerçekleşti.

Yorumlar (0)