Angela Merkel'in alacağı emekli maaşı belli oldu

Uzun dönemdir Almanya başbakanlığı yapan Angela Merkel'in, emekli olduktan sonra aylık maaşının 15 bin euro olacağı öne sürüldü. 

DÜNYA 25.08.2021, 11:55 26.08.2021, 11:32
Angela Merkel'in alacağı emekli maaşı belli oldu

26 Eylül’de Almanya'da halk, genel seçimler için sandığa gidecek. Başbakan Merkel, 16 senenin ardından bu seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Merkel'in kararından sonra Alman başbakanın alacağı emekli maaşı ve emekliliğini nasıl geçireceği gündem oldu.

Merkel’in emekli maaşı belli oldu

Geçen ay ABD'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret esnasında emekliliğinde ne yapacağı sorusu sorulan 67 yaşındaki Angela Merkel, bir süre dinleneceğini ve herhangi bir daveti kabul etmeyeceğini açıkladı ve "Şu ana kadar yaptığım şeyleri artık başka birinin yapacağı gerçeğini benimsemem gerek. Bu yeni durum, öyle görünüyor ki çok hoşuma gidecek. Kitap okumayı deneyeceğim." şeklinde konuştu.

Emekli maaşı, aylık 15 bin euro

Yasalara göre Almanya başbakanının aylık maaşı, 25 bin euro. Federal Meclis'te milletvekili olarak da görev alan Angela Merkel, 10 bin euro vekillik maaşı alıyor. İddiaya göre Angela Merkel, başbakanlık görevinin ardından üç ay boyunca maaşını tam bir şekilde almaya devam edecek.

Merkel ile ilgili yapılan hesaplamalar, emekliliği boyunca Merkel’in yaklaşık olarak aylık 15 bin euro alacağını öne sürüyor. Ayrıca Merkel’in istemesi durumunda koruma ve makam arabası ömür boyu kendisine tahsis edilecek.

Eşi akademisyen

Angela Merkel'in eşi 72 yaşındaki Joachim Sauer, profesör olarak kuantum kimyası alanında çalışıyor. Başkent Berlin'deki Humboldt Üniversitesi'nden emekli olan Sauer, üniversitede yaptığı çalışmaları kıdemli araştırmacı olarak yürütüyor.

Sauer'in görev süresini 2022 yılına kadar uzatması sebebiyle bir süre daha çiftin Berlin'de kalacağı konuşuluyor.

Yorumlar (0)