Amerikan askeri Covid-19 ile savaşacak

New York'ta yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için asker devreye giriyor.

DÜNYA 11.03.2020, 08:29 11.03.2020, 08:35
Amerikan askeri Covid-19 ile savaşacak

New York Valisi Andrew Cuomo, New York'ta Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının çıkış yeri New Rochelle bölgesine askeri birlik gönderileceğini duyurdu.

Gazetecilere açıklama yapan New York Valisi Andrew Cuomo, New Rochelle bölgesindeki salgının ciddiyetine vurgu yaparak, "Bu dramatik bir durum, ancak ülkede virüsün tespit edildiği en yoğun kümelenme bu bölgede ve bu kelimenin tam anlamıyla bir ölüm kalım meselesi." dedi.

New Rochelle’in New York'ta salgının yayılmasında özel bir konumu olduğunu belirten New York Valisi Andrew Cuomo, "Rakamlar hızla artıyor, New Rochelle için özel bir halk sağlığı stratejisine ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

New York Valisi Andrew Cuomo, bölgedeki bir havranın salgınla mücadele için merkez olarak kullanılacağını belirterek, askeri birliklerin ilgili alanda halka gıda dağıtacağını ve koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla, okul, ibadethane gibi yerleri temizlemek üzere görevlendirileceğini bildirdi.

Yahudilerin bayram kutlamaları iptal edildi

New York eyaletindeki toplam 173 Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakasından 108'inin görüldüğü New Rochelle'e giriş çıkışların tamamen yasaklanmadığı fakat eğitim, ibadet gibi toplu halde yapılacak tüm etkinliklerin 2 hafta süreyle iptal edildiği ilan edildi.

Ortodoks Yahudi cemaatleri iki gün süren dini bayramları Purim kutlamalarını Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle iptal ettiklerini duyurdu.

Amerika Hahamlar Konseyi'nin, Purim kutlamalarının yapılmaması için gerekli fetva ve kılavuz listesi yayınladığı bildirildi.

New Jersey'de Covid-19 kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti

Öte yandan, New York'tan sonra pazartesi günü acil durum ilan edilen New Jersey'de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) en son verilere göre, 700'den fazla kişinin Covid-19 salgınına yakalandığı ve en az 27 kişinin de yaşamını yitirdiği ifade ediliyor.

Dünya genelinde yaklaşık 120 bin kişide koronavirüs saptanırken, ölü sayısının 4200'ü geçtiği belirtiliyor.

Yorumlar (0)