Amerika 114 yıl sonra özür diledi!

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde, 1906 yılında 1 hafta süreyle maymun kafesinde orangutanlarla birlikte tutulan ardından kucağına bir maymun verilerek fotoğrafı çekilen o Afrikalı için özür diledi.

DÜNYA 02.08.2020, 11:04
Amerika 114 yıl sonra özür diledi!

Yıl 1906. Siyahilerin insan olarak kabul edilmediği Amerika Birleşik Devletleri'nin yüzkarası tarihine bir vesikası olarak girmişti bu fotoğraf.

Bronx Hayvanat Bahçesi'nde orangutanların ve maymunların yaşadığı kafese, Ota Benga adlı bir Afrikalı kapatılmış ve 7 gün boyunca maymunlarla birlikte teşhir edilmişti.

Kafesten çıkarılan Ota Benga'dan kucağına bir maymun alması istenmiş ve alay edilerek fotoğrafı çekilmişti.

Bronx Hayvanat Bahçesi’ni yöneten WCS (Yaban Hayatı Koruma Derneği), 114 yıl sonra bu alçak fotoğraf nedeniyle basın açıklaması yayımlayarak özür diledi.

"İnsanlar ve nesiller zarar gördü"

Yaban Hayatı Koruma Derneği (WCS) Başkanı ve CEO'su Cristian Samper basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamada, birçok insanın ve neslin bu eylemlerden zarar gördüğünü ve bu tür eylemlerden ötürü derin üzüntü ve pişmanlık duyduklarını vurguladı.

"WCS bununla yüzleşmeliydi"

Yaban Hayatı Koruma Derneği (WCS) Başkanı ve CEO'su Cristian Samper, basın açıklamasında, açık ve sistematik ırkçılığın sürdüğünü ve Yaban Hayatı Koruma Derneği'nin bununla yüzleşmesi için daha büyük bir rol oynaması gerektiğini kabul ettiğini kaydetti.

Yorumlar (0)