Almanya'dan İran'a sağduyu çağrısı!

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Hürmüz Boğazı'nda tırmanan gerilime karşı İran’a sağduyu çağrısında bulundu.

DÜNYA 21.07.2019, 17:46
Almanya'dan İran'a sağduyu çağrısı!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İran'ın İngiltere bandıralı bir petrol tankerini alıkoyması üzerine Hürmüz Boğazı'nda tırmanan gerilime karşı uyarılarda bulundu. 

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Maas, "Burada söz konusu olan bir savaşı önlemek. Avrupalı partnerlerin ve bölgedeki devletlerin tüm çabaları da buna yönelik". dedi.

"Sadece kaybeden olur"

Körfez Bölgesinde son 48 saatte gerçekleşen olayların ciddi olduğunu ve bölgedeki gerginliği şu ana kadar olan en tehlikeli seviyeye taşıdığını ifade eden Maas, "Kontrol edilemeyen bir gerilimde kazanan olmaz, sadece kaybeden olur. Tüm Orta Doğu bundan etkilenir ve bölgeden Avrupa'ya doğru olmak üzere birçok insan kaçmak zorunda kalır." diye konuştu.

İran'a sağduyu çağrısı yapan Maas, Tahran'ın sorumluluk bilinci ile hareket ederek gerginlik döngüsünden çıkması gerektiğini vurguladı. 

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, bölgede tansiyonun düşürülmesi için 'diyalog kanallarını açık tutan, güvenin sağlanması için çözüm üreten ve gerginliği azaltan zeki bir diplomasinin uygulanması gerektiğini' kaydetti. 

Yorumlar (0)