Almanya'dan Fransa'ya Doğu Akdeniz uyarısı: Bu adımını not ettik

AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısı öncesi Alman Hükümetinden Doğu Akdeniz’deki gelirime ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamada, sorunların çözümü için Türkiye ve Yunanistan’ın doğrudan diyalog kurması gerektiği ve Fransa’nın gerilimi tırmandıran davranışına yönelik ise “Fransa'nın bu adımını not ettik” denildi.

DÜNYA 15.08.2020, 00:57 Hanife
Almanya'dan Fransa'ya Doğu Akdeniz uyarısı: Bu adımını not ettik

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, AB Dış İlişkiler Konseyi öncesi Doğu Akdeniz’deki gelişmelere yönelik bazı açıklamalarda bulundu.

Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilimin artmasından endişe duyduklarını dile getiren Seibert, ortaya yeni çıkabilecek gerilimlerden kaçınılması çağrısı yaptı.

Muhabirlerden gelen; Fransa’nın Doğu Akdeniz’e savaş gemisi göndermesine yönelik soruya yanıt veren Seibert, “Fransa’nın bu adımını not ettik.” diyerek iki ülke arasındaki gerilimin tırmanmaması için ne gerekiyorsa yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Seibert, bölgeye savaş gemisi gönderilmesinin gerilimi tırmandırmasına neden olduğu sorusuna yönelik ise “Ekleyecek başka bir şeyim yok” şeklinde cevapladı.

AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısında ise Türkiye ve Yunanistan’a aralarındaki sorunları diyalog yoluyla çözmeleri gerektiği çağrısı yapıldı.
 

Yorumlar (0)