Almanya'da Yahudi ırkçılığı yükseliyor! Kim ne dedi?

Almanya'da Yahudilere karşı yapılan ırkçılık yükseliyor! Birçok önemli kişi konuya ilişkin konuştu. Hükümette, Yahudi düşmanlığıyla mücadeleden sorumlu Felix Klein, "Yahudilere Almanya’nın her yerinde ve her zaman kipa takmalarını önermem." dedi. Gazeteci Michel Friedmann ise, "Devlet bu konuda yetersiz kalıyor" dedi.

DÜNYA 26.05.2019, 18:44
Almanya'da Yahudi ırkçılığı yükseliyor! Kim ne dedi?

Almanya'da bakan Heiko Mass'tan Felix Klein'e kadar birçok kişi artan Yahudi düşmanlığıyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Yaklaşık bir yıldır Almanya'da Yahudi düşmanlığıyla mücadeleden sorumlu olan Felix Klein, konuya ilişkin açıklama yaptı. Gazetecilere demeç veren Klein, toplumda kabalaşmanın Yahudi düşmanlığı için uygun ortam yarattığını söyledi.

Klein, "Yahudilere Almanya’nın her yerinde ve her zaman kipa takmalarını önermem. Maalesef bunu bu şekilde söylemem lazım." diye konuştu.

JOSEF SCHUSTER: DURUM KÖTÜLEŞTİ

Yahudilerin uzun zamandır bazı şehirlerde tehlikeyle karşı karşıya olduğuna değinen Almanya Yahudileri Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster, "Genel olarak durumu dramatize etmeye meyilli değilim ancak durum gerçekten kötüleşti. Yahudilerin güvenlik birimleri tarafından iyi şekilde korunduğu hissini taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

FRİDMANN: DEVLET YETERSİZ KALIYOR

Yahudiler Merkez Konseyinin 2001-2003 yıllarında başkan yardımcılığını yürüten gazeteci Michel Friedmann da konuya ilişkin açıklamalar yaptı. 

Alman Anayasası’nın 4. maddesinde yer alan din özgürlüğünü hatırlatan Friedmann,“Devlet, Yahudi vatandaşlara, bunu gündelik hayatta sağlamada başarısız kalıyor gibi görünüyor. Alman hükümetinin bir sorumlusu, Yahudi toplumuna ‘Siz Almanya’nın her yerinde Yahudilere karşı nefretten ve şiddetten güvende değilsiniz’ şeklinde haber veriyorsa bu, hukuk devletinin acizliğini gösteriyor." dedi.

HEİKO MASS: KİPAYI GİZLEMEK YERİNE..."

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Kipayı gizlemek yerine daha açık bir şekilde Yahudi düşmanlığına karşı durmamız lazım." açıklamasını yaptı.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ise, "Devletin kısıtlama olmadan din özgürlüğünün yaşanmasını sağlaması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)