Almanya'da saldırıya uğrayan büfenin sahibi konuştu!

Almanya'nın Hanau kentindeki saldırıda 9 kişi hayatını kaybederken 4 kişi yaralandı. Saldırıya uğrayan büfenin sahibi, Türklerin de öldürüldüğünü doğruladı.

DÜNYA 20.02.2020, 12:42 20.02.2020, 12:51
Almanya'da saldırıya uğrayan büfenin sahibi konuştu!

Almanya'da dün gece korkunç bir saldırı gerçekleşti. Hanau kentindeki saldırıyı düzenleyen Tobias R., saldırının ardından annesini öldürdü ve intihar etti. Saat 22.00 sularında saldırıya uğrayan büfede ise Türkler hayatını kaybetti.

"Biz iyi olsak da kalbimizin yarısı gitti"

Büfe sahibi Kemal Koçak, yaşanan olayı "Büfede Gökhan Gültekin çalışıyordu. İçeri giren saldırgan önce masada yemek yiyen üç Türk müşteriyi silahla vurdu ardından da Gökhan Gültekin’i. Daha sonra yan kapıdan ‘Arena’ adlı kafeye geçen saldırgan bu kez de oradakilere ateş etmeye başladı. Tam bu sırada ben de büfeye geldim. Saldırgan ‘Arena’da da Ferhat Ünvar’ı (22), Bosnalı 20 yaşındaki Hamza’yı, orada çalışan Mersedes adlı Polonya kökenli bir kadını öldürdü. ‘Arena’dan çıktıktan sonra Kesselstadt semtinde ‘Midnight’ (Gece Yarısı) adlı bir başka nargile bara giderek, iki kişiyi daha öldürdü. Kardeşlerimizi, çocuklarımızı vurdular. Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Diyecek bir şey yok. Allah kalanlara sabır ve ölenlere rahmet eylesin. Biz iyi olsak da kalbimizin yarısı gitti. Her şeyimiz gitti. Gökhan’ım gitti, Ferhat’ım gitti. Hepsi gitti" ifadeleriyle anlattı.

Saldırı, aşırı sağ çete açığa çıkarıldıktan sonra gerçekleşti

Saldırıyı düzenleyen Tobias R. dâhil toplamda 11 kişinin hayatını kaybettiği olay, Federal Savcılık tarafından inceleniyor. Polis ve savcılığın "terör saldırısı" olarak nitelediği olay hakkında yürütülen soruşturmada saldırgan tarafından bırakılan bir mektup ve bir video bulundu. Mektupta "Almanya’da bazı halkları kovmak için artık geç kalındığı, bu nedenle onları yok etmek gerektiği" bahsedilirken saldırganın ırkçı eğilimleri olduğu tespit edildi. Polis, saldırganın bir neo-Nazi olup olmadığı veya saldırganın saldırı güdüsünün ne olduğu hakkında soruşturma sürdüğü için bir açıklama yapmadı.

Olay, ülkede "Sert Çekirdek" isimli aşırı sağ terör örgütünün çeşitli saldırılar planladığının ortaya çıkarılmasının ardından meydana geldi. 

Yorumlar (0)