Rusya'nın en değerli internet şirketi: Yandex

Google'a olan alışkanlık nedeniyle Türkiye'de ikinci sırada bulunsa da Yandex, "20 Rus internet ağı" listesinde ilk sırada yer alıyor ve değeri 14,6 milyar dolar.

EKONOMİ 20.02.2020, 12:54
Rusya'nın en değerli internet şirketi: Yandex

Ekonomi dergisi Forbes, Rusya’nın en değerli internet şirketlerini listesinin yayınladı.

Forbes dergisinin hazırladığı, “Rusya’daki en değerli 20 Runet (Rus internet ağı) şirketi” listesine göre, Türkiye’de de faaliyet gösteren Yandex şirketi, yaklaşık 14,6 milyar dolarlık değeriyle birinci sırada bulunuyor.

Listenin ikinci sırasında, Turkcell'le çeşitli iş birliği görüşmeleri yürüttüğü bilinen, yaklaşık 5,3 milyar dolarlık piyasa değeriyle Mail.ru Group bulunurken, üçüncü sırasında ise internet üzerinden ürün ve hizmet satışlarına odaklanan 3,8 milyar dolarlık değeriyle Avito yer alıyor.

Forbes dergisinin haberine göre, liste yalnızca Rusya’da kurulmuş internet şirketlerini kapsarken, şirketlerin küresel faaliyetlerinin hacmi değerlendirmeye dâhil edilmedi.

Diğer taraftan Forbes dergisi tarafından yayınlanan bir başka listede, Rus elektronik perakendecilik şirketi Wildberries’in sahibi Tatyana Bakalçuk’un 1,4 milyar dolarlık servetiyle Rusya’nın en zengin kadını olduğu açıklandı.

Yorumlar (0)