ABD’den yeni yaptırım listesi

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, Ukrayna-Rusya savaşını kolaylaştırdığı gerekçesiyle 2 kuruluşa ve toplam 22 kişiye yaptırım uygulandığını açıkladı. 

DÜNYA 16.09.2022, 09:38 16.09.2022, 09:42
ABD’den yeni yaptırım listesi

24 Şubat’ta başlayan çatışmalardan bu yana Rusya’ya ağır ambargolar uygulayan Amerika Birleşik Devletleri, savaşı kolaylaştıran ve Rusya’ya yönelik ambargoları hafifleten kişi ve kurumları da yaptırım listesine eklemeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, Ukrayna’daki savaşı kolaylaştırdığı gerekçesiyle 2 kuruluş ve toplam 22 kişiye yaptırım uygulandığı duyuruldu.
 

“Bu adım, ne kadar kararlı ve ciddi olduğumuzun göstergesidir”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, “Savaş sürecinde oldukça önemli ve kritik adımlar atmaya devam ediyoruz. Rusya’yı savaş arzusu ve saldırganlığı sebebiyle sorumlu tutmaya ve bu uğurda güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Ukrayna’daki savaşı kolaylaştıran bazı kişi ve kurumlara da yaptırım uygulanmıştır. Bu adım, aynı zamanda ne kadar kararlı ve ciddi olduğumuzun da bir göstergesidir” ifadelerini kullandı. Öte yandan yaptırıma maruz kalanlar arasında, Rus ordusunun yanında savaşa katılan ve faşist bir grup olan ‘Task Force Rusich’ ile 2 üst düzey liderin de bulunduğu bildirildi. 

Yorumlar (0)