Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Japonya’da hutbe verdi

Japonya’ya giden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, burada verdiği cuma hutbesinde, “İslam dini kurtuluşa doğru giden bir kutlu davettir." dedi.

YAŞAM 16.09.2022, 09:38
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Japonya’da hutbe verdi

Japonya ziyareti noktasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve yanında yer alan heyet, cuma namazı kılmak adına Tokyo Camisi'ne gitti. Namaz öncesinde Erbaş, Ertuğrul Fırkateyni şehitleri adına camide gerçekleştirilen programda dua etti.

Ayetlerden örnekler verdi

Daha sonrasında ise verdiği hutbe sırasında Erbaş, "Ey iman edenler, hepiniz bir arada huzur ve barış iklimine girin. Müslümanlığı gereğiyle yaşayın, şeytanın yolunu takip etmeyin. Çünkü o sizlere apaçık bir düşmandır." ayetini aktardı.

Önemli mesajlarda bulundu

İslam dininin, "kurtuluşa ulaşan kutlu bir yol" olduğunu aktaran ve Allah'ın adlarından bir tanesinin "Es-Selam" olduğuna değinen Erbaş, Allah’ın bu isminin dünya üzerinde bulunan temsilcisinin Müslümanlar olduğuna vurgu yaptı.

Müslümanları, "yeryüzünün huzuruna katkı dağlayan iyilik elçisi, çevresine güven veren ve her zaman barışın yanında duran" olarak değerlendiren Erbaş, "Müslüman, dilinden ve elinden insanlara zarar vermeyendir." dedi.

“Üstünlük takva ile olur”

Erbaş verdiği hutbe sırasında “Ey insanlar, biliniz ki atanız birdir, Rabbiniz birdir, tüm insanlar Adem atamızdan gelmiştir, Adem ise hepimiz gibi topraktan yaratılmıştır. Siyahın beyaza, beyazın da siyaha herhangi bir üstünlüğü bulunmamaktadır. Allah derecesinde sadece üstünlük takva ile olmaktadır." ifadelerini kullandı.

Müslüman kişilerin davranış ve sözlerinden ötürü bir insanın İslam'la bir araya gelmesinin, dünyalık ve dünyadan daha hayırlı olduğunu ifade eden Erbaş, hutbesinin sonuna gelirken Eylül 1890 senesinde Japonya'da batmış olan Ertuğrul Fırkateyni şehitlerine de dualarda bulundu.

Kabir ziyaretinde bulundu, batan firkateyn için dua etti

Namazın ardından Erbaş, yanında bulunan heyetle beraber Japonya'da İslam'ın bilinmesinde büyük çaba harcayan ve Tokyo'da metfun seyyah Abdürreşid İbrahim'in mezarına da ziyarette bulundu.

Japon-Türk ilişkilerinin dönüm noktası olarak kabul edilen firkateyn, 1890 yılında İstanbul'a dönüş yaptığı sırada Japonya'nın güneydoğusunda bulunan Kuşimoto bölgesinde fırtınaya esir olmuş ve batmıştı.

Yorumlar (0)