ABD’den Rusya’ya yeni yaptırımlar: İthalatı yasakladı

ABD Başkanı Biden, Rusya’yla normal ticaret ilişkilerinin bittiğini söyleyerek çeşitli yeni ek yaptırımların getirildiğini duyurdu.

DÜNYA 11.03.2022, 21:19 11.03.2022, 21:48
ABD’den Rusya’ya yeni yaptırımlar: İthalatı yasakladı

Ukrayna ve Rusya arasında süren savaş 16. günde de devam ederken, Amerika Birleşik Devletleri’nden yeni yaptırımlar geliyor.

Başkan Biden, uygulanan yaptırımlarla Rusya’nın ekonomik olarak acı çektiğini söyleyerek Putin’i köşeye sıkıştırmak için yeni adımların atılacağını ifade etti.

Rusya’ya dair alınmış olan yeni yaptırım kararlarını paylaşan Biden, sözlerine şöyle devam etti.

“Adımlarımızı daha da arttıracağız”

“Her ülke Rusya’ya karşı kendi konumlarını değiştirecek. Uygulamış olduğumuz yaptırımlarla Rusya ekonomisi açı çekiyor.

Ukrayna saldırılarına müttefiklerin karşı duyması büyük bir önem taşıyor. Daha çok adım atıp Rusya’nın ekonomisini kısıtlamayı sürdüreceğiz ve Putin’i köşeye sıkıştırmak için yeni adımlar atacağız.

“Moskova borsası açılmıyor çünkü açıldığı anda çökecek”

Moskova Borsası 2 haftadan beri açılamıyor çünkü açıldığı anda çökecek. Rus rublesiyse değer kaybetmeyi sürdürüyor.

“Rusya’dan deniz ürünü, pırlanta ve alkol ithalatına yasak getiriyoruz”

Yeni adımlarla Amerika Birleşik Devletleri Rusya’yla normal ticaret ilişkilerinin iptalini yapacak. Artık deniz ürünü, pırlanta ve alkol ithal etmeyeceğiz. Ticarette en fazla kayrılan ülke statüsünden çıkartıyoruz, ticaret yapması daha da zor hale gelecek.

“Rus oligarkların ülkemizdeki satın alımlarını da zorlaştıracağız”

G7, Uluslararası Fon Kuruluşu’yla adımlar atacaktır. Putin, bu yaptıklarının bedelini ödemek durumunda. G7, aynı zamanda yolsuzluk gerçekleştiren Rus milyarderler ile ailelerinin de peşine düştü. Bu oligarkların takibini yapıyoruz. Bunlar Putin’i destekliyor ve Rus halkını soyup paralarını ülkemizde tutuyorlar. Onların da aynı zamanda ülkemizdeki lüks satın alımlarına kısıtlama getireceğiz.”

“Ukrayna’ya 3.6 milyar dolarlık yardım göndereceğiz”

Biden, bununla beraber Ukrayna’ya yardımların sürdüğünü de söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Amerika Birleşik Devletleri son senelerde Ukrayna’ya uçaklar da dahil olmak üzere her gün sevkiyatlarını gerçekleştiriyor. Güvenlik sistemlerinin de Ukrayna’ya gönderilmesi için adım atıyor.

Birleşmiş Milletler Ukrayna’ya yardımlarını sürdürüyor. Polonya’nın Başkan Yardımcısı dün burada Ukrayna’ya sağlanacak yardımlar konusunda konuştu. 107 milyon dolarlık yardım yapıldı. Meclis dün gece 3.6 milyar dolar değerinde yardımı Ukrayna’ya göndermeye ilişkin karar aldı. Bunun altında benim de imzam olacak.”

Yorumlar (0)