ABD’de okulda katliam yapmayı planlayan 2 çocuk tutuklandı

ABD Florida’da ortaokul öğrencisi iki kişi okullara saldırı planı yapmaktan gözaltına alındı.

DÜNYA 14.09.2021, 11:04 14.09.2021, 17:38
ABD’de okulda katliam yapmayı planlayan 2 çocuk tutuklandı

ABD Lee Bölgesi şerifi Carmine Marceno, Harns Marsh Ortaokulu’nda okuyan 13 yaşındaki Philip Byrd ve 14 yaşındaki Conner Pruett’in toplu katliam yapmakla suçlandığını kaydetti.

Silahlı saldırıyla yakından ilgileniyorlardı

Marceno, öğrencilerin Columbine Lisesi’ndeki silahlı saldırıyla yakından ilgilendiklerinin ve boru bombalarının nasıl yapıldığını, nasıl karaborsadan ateşli silah satın alınacağını öğrenmeye çalıştıklarını ifade etti.

Ardından yapılan aramalarda Pruett ve Byrd’in evinde çeşitli bıçak ve silahlar bulunduğunu söyleyen Şerif, “Derhal ekibimin harekete geçip detaylı bir soruşturma yürüttüğünden ve şiddetli bir eylemi engellediğinden eminim.” dedi.

“Toplu katliam planı yapmak” suçuyla iki öğrencinin yargılanacağı ifade edildi.

Columbine Lisesi’ndeki saldırı

ABD kamuoyunu sarsan okul saldırılarından Columbine Lisesi olayında 17 yaşındaki Dylan Klebold ile 18 yaşındaki Eric Harris, 20 Nisan 1999 senesinde liseye otomatik silahlarla saldırarak 1 öğretmen ve 12 öğrenciyi öldürüp okulun kütüphanesinde intihar etmişlerdi.

O zamana kadar “Amerika tarihinde yapılan el ölümcül okul saldırısı” olarak bilinen saldırı, ardından gerçekleştirilen saldırılar ilham olduğu gerekçesiyle benzeri her saldırıda gündeme gelmeye devam ediyor.

Yorumlar (0)