Saç ektirmek için İtalya'dan İstanbul'a geldi canından oldu

İtalya’da kuaförlük ile uğraşan 27 yaşındaki İbrahim Gül, saç ektirmek için geldiği İstanbul’daki bir özel hastanede ameliyat sırasında yaşamını yitirdi. 

GÜNDEM 14.09.2021, 11:00
Saç ektirmek için İtalya'dan İstanbul'a geldi canından oldu

İddiaye göre, İtalya’da kuaförlük yapan evli ve bir çocuk babası olan 27 yaşındaki İbrahim Gül, kısa bir süre önce saç bakımına ilişkin malzemeler almak ve saç ekimi ameliyatı için İstanbul’a geldi. 

Saç ektirmek isterken canından oldu

Kuaförlük kursundan eski hocası olan Dilek Özbek'i de ziyaret eden İbrahim Gül, saç ekimi yaptıracağını ona iletti. Cumartesi günü sabah saatlerinde saç ekimi için Bağcılar Ahmet Yesevi Caddesindeki Medicine Hospital'de ameliyata giren İbrahim Gül’ün, ameliyat sırasında kalp krizi geçirdiği iddiasıyla yaşamını yitirdiği açıklandı. Hastane yönetimi hemen ölüm olayını polis ekiplerine bildirdi. İbrahim Gül'ün İtalya'daki eşi ve Urfa'daki akrabaları ise "hastanız yoğun bakımda" sözleriyle İstanbul'a çağrıldı. Genç kuaförün İtalya'daki eşi, hastanenin bu telefonu üzerine eşinin kuaförlük kursundan hocası Dilek Özbek'i arayarak olanları anlattı. Öğrencisinin yoğun bakımda olduğun düşüncesiyle hastaneye giden Dilek Özbek, İbrahim Gül'ün yaşamını yitirdiğini öğrendi. Genç kuaförün cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna götürülürken, polis ekipleri olaya ilişkin inceleme başlattı.  

“Hastanız yoğun bakımda acilen gelin dediler”

Acı haberi alan Gül'ün yakınları, İtalya ve Urfa’dan İstanbul'a geldi. 12 saatin ardından İstanbul’a gelen Gül’ün yakınları, Adli Tıp Kurumunda büyük bir üzüntü yaşadı. Ölen gencin dayısı Ahmet Yiğit, "İtalya’da kuaför ve buradan malzeme almak bir de saç ektirmek için geldi. Saat 8’de hastaneye geliyor ve 9’da ameliyata alınıyor fakat ameliyatın ne kadar sürdüğünü kimse bilmiyor. Ameliyat sırasında vefat ediyor fakat bu vefatın sebebi nedir, ameliyat olup olamayacağına yönelik ön tahliller yapıldı mı? Bunun incelenmesini istiyoruz. Gençlerimiz böyle çok gidiyor. Saat 09.00’da ameliyata giriyor, 11.00’da vefat ediyor. Ama vefat ettiğini bize söylemiyorlar. Ben Halfeti’den geldim, burada bana söylediler. Yetkililer diyor ki, bize de saat 15.00 gibi iletildi. 'Bize de hastanız yoğun bakımda, acilen gelin' dediler. Ama hastamız vefat etmiş. Polise bildiriliyor, ama hemen bildirilmiyor” sözlerini kullandı. 

“Kaç kişi bugüne kadar saç ekiminden ölmüş”

"Saç ekiminden kaç kişi öldü" sözleriyle tepki gösteren Yiğit, “Bize herhangi bir bilgi verilmedi. Ağabeyini arıyorlar, o da beni aradı. 'İbrahim yoğun bakımda, gelin' diyorlar, dedi bana. Tamam da bu çocuk hayatını kaybetmiş ama haberimiz yok. Hocasına da demişler ki, 'Kalbinde bir rahatsızlık var, anjiyo yaptık stent taktık.' Bunların hepsi iki saat içinde nasıl oluyor. Hocası gitti, başının altında bir karış kan fark ediyor. Bunu kimse bize söylemedi. ‘Kalp krizinden vefat etmiş.' dediler. Bunun peşini asla bırakmayacağız, hukuken bırakmayacağız. Yazık değil mi sağlam emanet ediyoruz, bize ölüsünü veriyorlar. Türkiye’de, saç ekimi yüzünden şu ana kadar kaç kişi ölmüş.” açıklamasını yaptı. 

“Gayet sağlıklıydı, problemi yoktu”

İbrahim Gül'ün ağabeyi Ramazan Gül, "Dün, kardeşim saç ekim merkezinde saçını ekecekti. Sağlıklı bir şekilde hastaneye girdi, gayet sağlıklıydı, herhangi bir problemi yoktu. Saat kaçta girdiğini tam olarak bilmiyorum fakat saat 13.30’da vefat ettiğini öğrendik. Ama bizi dün saat 15.30’da aradılar. ‘Kardeşiniz yoğun bakımda, kalp krizi geçirdi ve hemen İstanbul’a gelmeniz lazım’ dediler. Kardeşim sağlıklı olarak hastaneye girmiş, saçını ektirmek istemiş. Biz, herhangi bir problemi olduğuna kesinlikle inanmıyoruz. Kalp krizi geçirdiğine biz inanmıyoruz. Tam olarak bilmiyoruz yanlış tedavi mi uyguladılar, öyle düşünüyoruz. Kardeşimi daha görmemişim. Saat 07.00 civarında hayatını kaybettiğini söylediler. Beraber büyüdük, çok üzülüyoruz, ölüsüne dahi inanmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.  

“Morgda gördüğüm manzarayı unutamıyorum”

İbrahim Gül'ün kuaförlük kursundan hocası Dilek Özbek, "İbrahim, cuma günü ziyaretime geldi. Ameliyat olacağını ve 6 saat süreceğini falan anlattı. Ardından cumartesi günü saat 17.00 gibi eşi İtalya'dan aradı 'Kalp krizi geçirmiş bir bakar mısınız' dedi. Hemen hastaneye gittim. Ama morgda gördüğüm manzarayı unutamıyorum. Kefeni kanlar içindeydi. Ailesi ve yakınları Urfa’dan, İtalya'dan geldiğinde böyle görmesin temizleyin dedim. Kendisi oğlum gibi değer verdiğim bir öğrencimdi. Başka İbrahimler gitmesin. Saç ekimi kimseye yapılmasın. Yanında olsaydım keşke ameliyat olduğunda. Böyle olacağını tahmin edemedik, basit bir saç ekimi ameliyatıydı" şeklinde konuştu.

Hastaneden açıklama 

Hastane yönetiminden konuya ilişkin yapılan açıklamada, hastanın saç ekimi için kendilerine geldiği, ekim esnasında göğsünde ağrı hissedince müdahale edildiği ve anjiyo yapıldığı, anjiyo yapıldığında bir damarının tıkalı olduğunun fark edildiği ve stent takıldığı aktarıldı. Hastanın bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Şüpheli doktor tutuklandı

İhmal iddialarından sonra polis ekipleri harekete geçerek saç ekiminde görevli olan doktor M.A'yı gözaltına almıştı. Şüpheli doktor M.A., Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘taksirle ölüme sebep olma’ suçu dolayısıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

İfadesi de ortaya çıkan şüpheli doktor M.A., yaşamını yitiren İbrahim Gül ile görüştüğünü söyleyerek, “Bir rahatsızlığı olup olmadığı soruldu. Ön görüşmede ya da daha sonrasında rahatsızlığı olduğunu dile getirmedi. Tahliller de yapılmıştı. Bu bilgilendirmelerin ardından saç ekimi aşamasına geçtiğimizde işlem esnasında bir göğüs ağrısı şikayetini dile getirince biz derhal işlemi durdurduk. Gerekli kontroller ve ölçümler yapıldı. Ardından mavi kod olarak bilinen ve ivedi hastaya müdahale manasına gelen müdahale ile kendisine müdahale edildi. Müdahale sonrasında 4-5 saatin ardından hastanın öldüğü bilgisi geldi. Müdahale eden hekimlerden duyduğum kadarıyla kalp krizi yüzünden yaşamını yitirmiş. Bizim tarafımızdan öngörülebilecek bir olay değildi. Hastanın kaybı hepimizi derinden üzmüştür” açıklamasını yaptı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.  

Yorumlar (0)