ABD'yi karıştıran Mehmet Öz iddiası: Trump arattı mı?

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) krizi hakkında görüş alınması için Dr. Mehmet Öz’ü arattığı iddiaları ülkede tartışmalara neden oldu.

DÜNYA 08.04.2020, 09:56
ABD'yi karıştıran Mehmet Öz iddiası: Trump arattı mı?

ABD merkezli haber sitesi The Daily Beast'e göre, ABD Başkanı Donald Trump, Fox News televizyonuna çıkan Dr. Mehmet Öz'ün yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda düşünceleri alınmak üzere aranmasını istedi. Başkan Trump'ın sürekli önerdiği sıtma ilacı "hidroksiklorokin"i canlı yayında destekleyen Dr. Mehmet Öz'ün, Başkan Trump’ın ilgisini çektiği ileri sürüldü. 

Habere göre Dr. Mehmet Öz, 24 Mart gününden itibaren 21 defa Fox News ekranlarına çıkarak, Başkan Trump'ın önerdiği fakat sağlık makamlarının onaylamadığı ilaca destek veren açıklamalar yaptı.

Başkan Trump'ın, danışmanlarına Dr. Mehmet Öz'ün düşüncelerine ilgi duyduğunu ve iletişime geçmeyi istediğini söylediği iddia edildi.

Sağlık yetkililerinden Seema Verma'nın Dr. Mehmet Öz ile görüşmede bulunduğu ve sıtma ilacı hakkında düşüncelerinin öğrenildiği bildirildi. 

Dr. Mehmet Öz ise söz konusu iddiaları kabul etmedi. 

"Bu süreç insanların şöhretini gösterme platformu değil"

Daily Beast’e konuşan bir yetkili, söz konusu iddialara ilişkin, "Mehmet Öz’ün bu sürece dâhil olmaya çalışmasını çok sinir bozucu buluyoruz. Bu süreç insanların şöhretini gösterme platformu değil." ifadelerini kullandı. 

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, Başkan Trump'ın sıtma ilacı önerisinin yeteri kadar güvenilir olmadığını kaydetmişti. Fauci, katıldığı bir televizyon programında, Dr. Mehmet Öz ile ilacın kullanımı hususunda fikir ayrılığı yaşamıştı.
 

Yorumlar (0)