ABD'ye savaş uyarısı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'den ABD'ye "ekonomik savaş" uyarısı!

DÜNYA 12.08.2019, 20:27
ABD'ye savaş uyarısı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetiminin Çin’e 1 Eylül’den itibaren uygulayacağını açıkladığı ek gümrük vergilerinin ticareti olumsuz etkileyeceği ve büyümeye zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody’s öngörülerine göre Çin ekonomisinin 2020 senesinde yüzde 6.0’nın altında, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ekonomisinin de yüzde 1.7’nin altında büyümesi bekleniyor.

Bunun yanında Moody’s açıklaması, Amerika'nın hamlelerine karşılık Çin’den de misilleme önlemlerin alınmasının beklendiğini ve Amerika'nın Çin’i döviz manipülasyonuyla suçlamasından bu yana gerilimlerin ve risklerin arttığını bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Çin’e yeni ek gümrük vergileri uygulayacağı haberlerinin ardından Amerika Birleşik Devletleri hisse senedi piyasalarında düşüşler izlenmişti.

Moody's, iki ülke arasında uzun süredir devam eden, zaman zaman tarafların küçük geri adım atmaları ile tansiyonu düşen ekonomik savaşın, ABD yönetiminin Çin’e 1 Eylül’den itibaren uygulayacağını açıkladığı ek gümrük vergilerle büyük bir savaşa döneceği uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)